İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Kumluca’da İlköğretim Haftası Hacıveliler okulunda düzenlenen törenle kutlandı.

Hacıveliler İlk ve Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen törene Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, CHP İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz, İYİ Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, daire amirleri, STK Temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, açılış konuşması yapan Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin; “Kumluca'da 14 bin 640 öğrenci, 1000 öğretmen ile yeni eğitim öğretim dönemi başladık. 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılının başladığımız bu günlerde bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyor olmanın sevincini ve heyecanını beraberce yaşıyoruz. Biliyoruz ki milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir” dedi.

Girgin sözlerini şöyle sürdürdü:
"2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılına başlarken İlçemiz Kumluca’da resmi, özel 69 eğitim kurumumuzda 806 dersliğimizde yaklaşık 1000’e yakın öğretmenimiz, personelimiz ve yöneticilerimizle 2019–2020 eğitim öğretim yılında 14 bin 640 öğrencimizin hayatlarına dokunmak üzere hazırız. Taşıma yoluyla Eğitime Erişim kapsamında okulu olmayan kenar mahallelerimizden ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim okul türleriyle 930 öğrencimizi toplamda 18 taşıma merkezine devletimizin imkânlarıyla taşıyor ve okullarında yemeklerini veriyoruz. Bu yıl ayrıca devletimizin imkânlarını en azami biçimde kullanmak ve tasarruf etmek üzere ortaöğretim öğrencilerimize yönelik taşıma yapılmamış olup, kontenjan olarak müsait durumda bulunan mevcut ortaöğretim pansiyonlarımızda öğrencilerimize barınma hizmeti imkânı sunulmuştur" dedi.

Toplantıda konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, kendisinin ilk okulu bu okulda tamamladığını bu yüzden bu okulun kendisi için özel bir yeri olduğunu belirtti. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer; “Okullar, insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi öğretir. Bugün maalesef eğitim alanında çözüm bekleyen birçok sorun vardır. Derslik sayılarının yetersizliğinden öğretmenlerin sorunlarına kadar tüm sorunlara çözüm bulunmalıdır. En önemli mesele ise ülkemizdeki tüm çocukların, eşit ulaşılabilir nitelikli ve ücretsiz eğitimden yararlanmasıdır. Tüm çocuklarımızın eğitim hakkını tam ve özgürce kullanmalarıdır. Adaletli olanı da budur. Anayasamızın 42. Maddesi derki, kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Devletin asıl sorumluluğu, eğitimin herkes için eşit koşullarda ulaşılabilirliğini sağlamaktır. Bugün çocuklarımızın bilimsel eğitime ahlaka, sorgulamaya ve öğrenmeye ihtiyacı vardır. Çocuklarımızın Atatürk’ün bağımsızlık ışığında çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre öngörmeye ihtiyacı var.
17 yılda 7 Bakan değişmiş, 17 yılda atanmayı bekleyen öğretmen sayısı 10 kat artmış. 70 Binden 700 Bin’e dayanmış. 17 yılda 17 Bin köy okulu boşaltılmış. 17 yılda özel okul sayısı 7 kat artmış. Bin 887’den 13 Bin 679’a yükselmiş. Enflasyon velilerin belini bükmüş. Eğitim giderlerinde geçen yıla göre %53 atış olmuş. Yani bugün asgari ücretle geçinen bir aile, çocuğunun eğitim giderleri için nerdeyse bir aylık maaşını memur ise maaşının yarısından fazlasını harcamak durumunda kaldı. Sözleşmeli, ücretli sosyal güvencesiz çalışma biçimlerinden mülakat uygulamalarına son verilmelidir. Öğretmen açığı için 100 Bin’ yakın atama acilen yapılmalıdır. Öğretmenlerin statüsü, çalışma koşulları, hakları, işe alımı ve istihdam biçimlerine kadar öğretmenlerin hakkı gözetilmelidir” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından okuna şiirler ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Daha sonra protokol sınıfları ziyaret etti. Öğrenci velileri tarafından okul bahçesinde hazırlanan kahvaltı ürünleri katılımcılara ikram edildi.