Okuyucularımızın Ramazan Bayramını kutladığını, sağlıklı ömürler dilediğini belirten Makine Mühendisi Necdet Elmas şu açıklamalarda bulundu:

"Seracılık sektöründe sezon sonuna yaklaştığımız günlerde seracıların söküm ve yeni sezona geçiş hazırlıklarının planlanması telaşını görmekteyiz. Seralardaki söküm ve yeni sezona hazırlık, seraların ürün veriminden seracının harcamalarına varan detaylarla doludur. Çoğu kez detayların hafife alınması durumunda ve bilimce uygun bulunmadığı bilinen yanlış uygulamaların ciddi kayıplara yol açtığı bilinmektedir.

Doğru ve yapılması büyük önem taşıyan uygulamalar ve detaylar ise toprak analizinden ilaç ve gübre kullanımına, modern ve teknik seracılık metotlarının uygulanmasından sera atıklarının doğru yönetilmesine kadar geniş bir yelpazede yer almaktadır. Bu yöntemlerin izlenmesi sayesinde ise serada bulunan toprağın röntgeninin çekilerek elde bulunan üretim noktasının özelliklerinin belirlenmesi ile sırasıyla uygun ilaç ve gübre kullanımının sonrasında seranın ihtiyaç duyacağı bakım ve destek hizmetlerinin verilmesi, sonrasında çıkan her tür atık ve artığın doğru yönetilmesi ve en önemlisi de tüm bu işlerin modern ve teknik seracılık yöntemleriyle yapılması hayati önem arz etmektedir.

Bildiğiniz üzere, özellikle Hollanda gibi Avrupa’da seracılık açısından önde gelen ülkeler bu sıralamayı hiç aksatmadan, büyük bir dikkatle takip etmektedirler ve bu sayede de ilaç kullanımı ve su tüketimini son derece düşük seviyelere kadar çekerken aldıkları verimi dünya ortalamasının kat ve kat üzerine taşımayı başarabilmişlerdir.

Değerli Atamız Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir' diyerek bizleri uyardığı üzere tüm işlerimizi müspet ilimin ışığında yapmak hepimiz için elzemdir.

Bu kapsamda, biz de şirket olarak öncelikle seracıların ihtiyaç duyduğu geniş kapsamlı sera bakım ve destek hizmetini ileri teknoloji kullanarak günlük 400 dönüm seraya hizmet sunacak ekipman ve personelle hizmetinize hazırız. Seracılar tarafından istenecek her tür bakım ve destek hizmeti için paket hizmet veya uzman işçi temin hizmetimiz de hazır durumdadır. 2021 yılı sonuna kadar tamamlanacak yatırımımız ile bitki kökleme ve taşıma potansiyelimiz yıllık yaklaşık 400.000 ton seviyesine, çalışan sayımız da ortalama 400 kişiye çıkarılacaktır.

Destek hizmetlerimizden toprak analiz laboratuarımız da bu yaz döneminde hizmete hazır hale getirilecektir. Hizmetlerimiz, laboratuarımız ve teknik alt yapı yatırımlarımız yıl boyunca genişletilerek önümüzdeki yıl kapasitemiz 1 milyon tona, personel sayımız da ortalama 1.000 kişiye ulaşmış olacaktır. Bu sayede Kumluca ile birlikte diğer bölgelere de hizmet sunar konuma varacağız. Bu vesileyle, bayramınızı bir kez daha kutlar, hepinize nice mutlu bayramlar dileriz" dedi.