2017 yılında yapılan ve işletilmesi için ücretsiz olarak S.S. Öz Adrasan Olympos Çıralı Tekne ve Yatçılar Deniz Motorlu Taşıtlar Kooperatifine devir edilen tesislerin kullanımı Kumluca Belediye Başkanlık makamında imzalanan protokol ile artık Kumluca Belediyesine geçti.

Protokol, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Yetkilisi Kemal Özgün tarafından imzalandı.

Tesisin kullanımını yapan kuruluşun, tesiste gerekli bakım hizmetlerinin ve toplanan atıkların düzenli olarak bertaraf yerlerine nakledilmemesi nedeniyle taşkınlara sebebiyet verdiği ve bulunduğu mahalde çevre kirliliği riski oluşturmakta olduğu Antalya Deniz Ticaret Odası, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile bölgede faaliyet gösteren sektör temsilcileri tarafından şikâyet konusu olduğu gerekçe gösterildi.
Ayrıca tesiste ve mavi kart otomasyon sisteminde yapılan incelemede bölgede faaliyet gösteren teknelerin atıklarının ilgili kooperatifçe manuel kart okuyucu ile tahmini atık miktarları girilerek kullanıldığı ve kurumuzca yapılan tesisin kart okuyucu ve otomatik debi ölçer (sayaç) ünitesinin kullanılmayarak atık alındığı, tesisin atık tanklarının düzenli olarak bertaraf tesislerine gönderilmediği, atıksuların güvenlik havuzuna taştığı ve çevre kirliliği riski oluşturduğu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından tespit edilmiştir denildi.