Okulda yaz tatili boyunca Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Kur’an-ı Kerim (ElifBa) Okuma Kursu ve 2019-2020 Eğitim öğretim yılında Birinci sınıfa başlayacak olan fakat Okul Öncesi Eğitimi almamış öğrenciler açılan yaz kursu olmak üzere toplamda üç kurs açılarak ilçenin Eğitim ve öğretimine katkı sağlandı.

Okul Müdürü Ahmet Özdemir, Kursların çok verimli geçtiğini, veli ve öğrencilerin kursların açılmasından çok memnun olduklarını belirtti. Okul Müdürü Özdemir, “7. Sınıftan 8. Sınıfa geçen öğrencilerimize ‘Liseye Geçme Sınavına’ daha iyi hazırlanmaları için haftada iki gün Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri dersinde kurs açtık. Okulumuz öğrencilerinin yanında ilçemizin diğer okullarında da kursa gelen öğrenciler bulunuyor. Şu an kursa toplam 60 öğrenci başvurdu ve eğitimlerine devam ediliyor. Küçük yaş ve büyük yaş grubundaki öğrencilerimize ayrı ayrı olarak ‘Kur’an-ı Kerim (ElifBa) Okuma Kursu’ açılmıştır. Bu kursumuza toplamda 45 öğrenci başvurmuştur. Son olarak da ‘2019-2020 Eğitim öğretim yılında Birinci sınıfa başlayacak olan fakat Okul Öncesi Eğitimi almamış öğrenciler açılan yaz kursu’ açılarak çocuklarımızın Birinci sınıfa daha hazır gitmeleri sağlanacak. Bu kursa ise toplamda 16 öğrenci başvurmuştur. Okul olarak amacımız öğrencilerimize velilerimize yani ilçe halkımıza faydalı olmak ve İlçe eğitimimize katkıda bulunmak için kurslarımızı açtık ve çeşitli alanlarda da kurslar açmaya devam edeceğiz” dedi.

Özdemir, “ayrıca kurslarımıza ziyarete gelip öğrencilerle sohbet edip öğretmenlerimizin isteklerini dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Ali Girgin ve Şube Müdürümüz Sayın Habib İlaslan’a da teşekkür ederim” dedi.

​Atatürk Ortaokul/İlkokulunda toplamda üç alanda kurs açılmış toplamda 121 öğrenci kurslarda eğitim alıyor. Kurslarda da 8 öğretmen görev yapıyor.