Kumluca İlçesi Kum Mahallesi sınırları içinde, deniz sahilinde hazine arazisi içinde bulunan yazlıkların Hazine tarafından satılacağı duyumu yazlık sahiplerini ve yazlık almak isteyenleri yazlıkları harekete geçirdi.

İlçede, birileri deniz sahilindeki yazlıkların (obaların) kullanım sahiplerine ücret karşılığı satılacağı söylentini yaydı.

Sahilde yazlık sahip olmak isteyen ve yazlığını satmak isteyenler bunu söylentiyi fırsat bilip hemen hareket geçirdi. Sahilde bulunan 600 yazlıkların % 20 Kent Parkı içinde en az % 80 inin kıyı kenar çizgisi içinde bulunduğu için vatandaşa satılması mümkün olmadığı halde hareket geçen yazlıkta oturan vatandaşlar, 600 – 700 Bin lira gibi astronomik fiyatlarla yazlığını elinden çıkarmaya başladı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Daha önce bu yazlıklar yapılırken kıyı kenar çizgisi dışında yapılmış. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kıyı Kenar Çizgisi çalışmalarında değişiklik yapmış. Beykonak Sahilindeki içe (karaya) doğru olan kıvrılma yüzünden Kumluca Sahili de biraz daha içeriye doğru çekilmiş. Bu yüzden yazlıkların bulunduğu arazilerin satışı mümkün olmuyor. Yazlık sahipleri her ne kadar imar barışından yararlanıp yapı kayıt belgesi almış olsalar bile mevzuat gereği bu arazilerin satışı mümkün olmuyor. Buna bağlı olarak Kumluca sahilindeki, yazlıkların bulunduğu alanın tamamı hazine arazisi. % 20 si kent parkı , % 80 i de kıyı kenar çizgisi içinde bulunuyor.

Bugünün şartlarında bu arazilerin satışı mümkün değil. Vatandaşlarımız burayı yazlık olarak kullanıyor. Hazine’nin bir gün bu alanı terk edin diyebileceğini, bunu 3 gün sonra da diyebileceğini, 3 ay, 3 yıl veya 13 yıl sonra da diyebileceğini, kimsenin dedikodulara aldanıp mağdur olmaması gerektiği belirtildi.