Kocacık yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“27 Ocak 2020 Pazartesi günü Sabah gazetesinin Akdeniz ekinde manşet olarak yayınlanan 'ÖZ EVLAT SKANDALI' başlıklı haber baştan sona gerçeği yansıtmayan yalan bir haberdir.

İlçe başkanı olarak Kumluca Belediye başkanımıza ve ekibine; belediye bünyesinde çalışan hiçbir işçi ve memurlar hakkında işten çıkarılması konusunda en küçük bir söylemim olmamıştır olmaz.

‘66 yıl sonra CHP ye geçen Kumluca belediyesi' diye başlayıp işçi kıyımının arkasında Arif Kocacık var diyen yandaş gazetenin Kumluca'nın ne zaman Kaza (İlçe) olduğundan bile haberi yok. şöyle ki;

19. 06. 1957 tarihinde TBMM'de kabul edilen 7033 nolu ‘Yeniden (78) kaza kurulması ve İzmir Vilayetine bağlı Kuşadası kazasının Aydın vilayetine bağlanması hakkında kanun’ Resmi Gazete'de 27. 06.1957 tarih ve 9644 sayı ile yayınlandı. Söz konusu kanunun 1/A cetvelinde adı geçen Finike kazası Kumluca ve Gödene nahiyeleri 1 Nisan 1958 tarihinden geçerli olmak üzere merkezi Sarıkavak olan Kumluca adı altında ayrı bir kaza oldu. Kumluca kazasının merkez nahiyesine Adrasan, Belen, Beşikçi, Çayiçi, Gerçen, Hacıveliler, Hazırkahya, Kağaz, Kumluca-Yazırı, Örtekiz, Salur, Sarıcasu, Savrun, Toptaş ve Yenice adlarında on beş köy, Gödene nahiyesine Gödene (Nahiye merkezi), Dereköy, Gölcük, Karacaağaç, Karacaören ve Kuzca adlarında altı köy bağlandı. Yani Kumluca 66 yıl önce ilçe değildi.

Yandaş gazetenin;
'KOCACIK ÖYLE İSTEDİ' başlığının altında yazılan;
sözde belediyede gerçekleştirdiğim konuşmada AKP liler hala çalışıyor. söylemi için cevabım;

22 yıldır siyasetin içinde CHP'de siyaset yapan, esnaf olarak işim gereği hemen hemen hafta da 3 gün belediye binasında olan biri olarak, belediye personelleri hakkında en iyi bilgiye sahip kişiyim.

Gerçekten eğer ben CHP ilçe başkanı olarak ; Seçim zamanlarında AKAPE sempatizanlarına, AKAPE 'ye açık açık çalışanlara, AKAPE'li sermaye sahibi kişilerin işe aldıkları belediye çalışanlarına müdahale edecek olsam belediye çalışanlarının ortalama % 90'ı lav olurdu.

YANDAŞ MEDYANIN DİĞER BİR YALAN HABER İDDASI; KOCA BİR YALAN :
Kapalı otopark da sigortasız işçi çalıştırıyor iddiası ; 4 Ocak’ta işe başlayan belediye personeli hakkında sigortasız işçi çalıştırıyor iddiası.. bu konuda Kumluca belediyesi SABAH GAZETESİNE tekzip yazısı göndermiştir

Hiçbir tutanağı, belgesi olmadan, sadece iddiaya göre haber yapılan bu haber; Cumhuriyet Halk Partisini, İlçe başkanı olarak şahsımı itibarsızlaştırmaya çalışan bu tür asılsız asparagas haberdir.

HİÇBİR DAYANAĞI OLMADAN İDDİAYA GÖRE DİYE BAŞLAYARAK SÖYLENEN HABERİN TAMAMI YALANDIR.
Ne amaçla yapıldığını her fırsatta kamuoyu ile paylaşılacağını ve takipçisi olacağımı bilmenizi isterim.
PARTİMİZİN AVUKATI İLE TEKZİP YAZI İÇİN GEREĞİNİ YAPTIK.
BU YALAN VE ASILSIZ HABERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMI KAMUOYUNA SAYGILARIMLA BİLDİRİRİM.”