2008 yılında Beykonak Belediyesi tarafından imara açılması için Beykonak Sahil Siteleri yakınlarındaki arazide 18 uygulanmış ve Özcan Ailesine sözlü olarak bu arazi sizin denilmişti.

Arazinin tapusu olmadığı için Özcan ailesi sürekli sorun yaşamış ve bu sorunu çözmek içinde kimse ilgilenmemişti.
Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şefik Durdaş ailenin mağduriyetini gidermek için bedelini ödediği, tapu masraflarını karşıladığı arazinin tapusunu mağdur olan aileye verdi.
Meclis Üyesi Şefik Durdaş’ın sadece tapu maliyetleri karşılığında aileye tapusunu vermesi Özcan Ailesi tarafından sevinçle karşılandı.

Özcan Ailesinden Erkan Özcan, “Beykonak’ta yerel seçimler öncesi gündem olan Özcan Ailesi ve Durdaş ailesi arasında sorun olan arazi hakkında konuşmak istiyorum. Bu tapulu arazi için yanlış anlaşılmalar ve bilinmezlerden dolayı Durdaş ailesine geçmiştir. Durdaş ailesi bu arazinin boş olduğunu sanıyormuş. İçinde bizim oturduğumuzu sonradan öğrenmiş. Bu saatten sonra tapumuzu bize geri vermiş. Bu araziyi bize bedelinin çok altında kendisine masraflarını temin etmemiz sonucu tapumuzu bize teslim etmiştir. Başta Kumluca Belediye Meclis Üyesi Şefik Durdaş’tan ayrıca Şener Durdaş ve Durdaş Ailesinden Allah Razı Olsun. Bize hali cenaplık göstermiş ve babalık yapmışlardır. Bizim yerimizi bize geri teslim etmişlerdir. Bu konu Özcan ve Durdaş aileleri arasında çözülmüştür. Konu kapanmıştır. Üçüncü bir kişilerin konuşmaya hakkı yoktur.
Yanlış anlaşılmalar sonucu yaşananlardan dolayı yanlış sözler yanlış konuşmalar, yanlış anlamlar ortaya çıkmıştır. Bunlar hep bilinmeyenlerden ortaya çıkmıştır. Bunların hepsi bu saat itibari ile kapanmıştır. Biz tapumuzu aldık. Allah kendisinden razı olsun. Allah kendisine iş güç karşılığı versin. Sağ olsun. Bu konu bizim nezdimizde kapanmıştır” dedi.