Kumluca Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclisi 7 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Her zaman olduğu gibi meclisin açılışında gündem dışı konuşmalar yer aldı. Gündem dışı konuşmalarda 13 Kasım’da Mavikent Mahallesinde yaşanan hortum felaketi için geçmiş olsun temennileri konuşuldu. Ardından CHP’li Kumluca Belediye Meclis Üyesi Atakan Çetin’in istifa dilekçesi gündeme getirildi. Atakan Çetin ‘in istifası ile ilgili meclis üyelerine bildi verildi. Çetin’in kendi isteği üzere istifa ettiği belirtili.

Geçici işçi statüsünde kalan 3 işçi için 2018 yılı vizeleri görüşüldü. Kumluca Belediyesi bünyesinde bulunan 3 Adet Tekniker personelin, 2018 yılında da Geçici İşçi Statüsünde çalıştırılmasına, hazırlanan Vize Teklif Cetvelinin ise onaylanmasına, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde çalışmak üzere 2 adet Mimar. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde çalışmak üzere 1 Adet Veteriner Hekim. Strateji Geliştirme Müdürlüğünde çalışmak üzere de 1 adet Bilgisayar Mühendisi ve Fen İşleri Müdürlüğünde çalışmak üzere de 1 adet Maden Mühendisinin 2018 yılında tam zamanlı olarak boş kadro karşılığı, bir yıl süreli sözleşmeli personel statüsünde üzere çalıştırılmasına, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının 5. Maddesi olarak 2018 Yılının toplantı günleri belirlendi.

Meclisin 6. Maddesinde ise İmar Komisyon Kararının, 3194 Sayılı İmar Kanunu ve ilgili Yönetmelikler kapsamında uygun olduğu, hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının 22O-2C paftasında yer alan imar planı Değişikliği/Tadilatının uygun bulunarak onaylanması, Büyükşehir Belediyesine gönderilmesine, oy çokluğu karar verildi.

Mavikent (Yenice) Mahallesi, 339, 343, 1154 ve 1155 nolu parsellerin bulunduğu alanda Kumluca Belediyesi tarafından 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. ve 19. Maddelerine göre imar uygulaması alınıp, 5216 Sayılı yasa gereği kontrol ve onay için Büyükşehir Belediyesine gönderilmesine karar verildi.