Mart 2019 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber Kumluca’da halk arasında belediye başkan adaylığında adı geçenleri siz okuyucularımız için derledik.

Kumluca’da halk arasında ismi ön plana çıkan her biri birbirinden değerli olan belediye başkan adaylarının özgeçmişlerini, kariyerlerini siz değerli okuyucularımız için derledik. Açıkladığımız isimlerin tamamı Kumluca’da belediye başkanlık makamını taşıyacak ve yürütebilecek meziyetlere sahip. Kumluca açısından çok şanslı bir durum. Kumluca siyasetindeki gelişmeleri en yakın takipçisi olarak okuyucularımız doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz. İsmi geçen adaylara haksızlık olmaması adına alfabetik sıralamaya göre sıralanmıştır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

Adı geçen adayların hangi partiden aday olup, olmayacağını daha sonraki yazılarımızda açıklayacağız. Önemli uyarı: Adaylar alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

YUSUF EVRAN KİMDİR?
1974 yılında Kumluca doğan Yusuf Evran, 1985 yılında Atatürk İlkokulu’ndan, 1992 yılında ise Kumluca İmam Hatip lisesinden mezun oldu. Yüksek öğrenimini ise 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Harita Kadastro ve 2004 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye bölümünden mezun olarak tamamladı.

1996 yılında kendisi tarafından kurulan Evran Harita isimli Harita ofisini yönetmektedir. Harita sektöründe yaptığı faaliyetlerle adından söz ettirmiş ve konusunda uzman haline gelmiştir. Kumluca da yapılan birçok işin alt yapısının oluşturulmasında katkı sunmuştur.

2002 yılında Ak Parti üyeliği ile başlayan siyaset hayatında 2009 yılında kadar yönetim dışından faaliyetlere katılmış 2009 yılında Ak Parti ilçe yönetiminde yer almıştır. Yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı 5 yıllık süreçte Yerel Yönetimlerden Sorumlu ilçe başkanlığı ve İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlığı görevlerini yürüttü.

2014 seçimlerinde ilçe yönetiminden ayrılarak Belediye Meclis üyesi olmuş ve halen aynı görevi ifa etmektedir. Yine 2014 Ekim - 2018 Mart tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü olarak görev yapmıştır.