Burdur ili Karamanlı ilçesinde 1976 yılında dünyaya gelen Uzm.Dr.Osman Okhan Özekin Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu, 2001 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümünde ihtisasa başladı. 2005 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde göreve başlayan Özekin burada bir yıl görev yaptıktan sonra Antalya da Özel Anadolu Hastanesi ve Özel Yaşam Hastanesinde 13 yıl çalıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamayla Kumluca Devlet Hastanesi'nde göreve getirildi.

Ayrıca Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Akupunktur Tedavi eğitimini tamamlayarak sertifikasını alan Özekin Kumluca ve bölge halkına bu hizmeti de verecek olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Akupunktur; Aku (iğne) ve punktur (delmek) anlamlarını taşıyan vücuttaki akupunktur noktalarına ve kulaktaki özel noktalara iğne uygulama ile yapılan vücudun kendi kendini tedavi ettiği 3 bin yıllık geçmişi olan tamamlayıcı tıp dalıdır.Genelde bel ağrısı, obezite (şişmanlık),diz ağrısı, fibromiyalji, baş ağrısı, sigara bıraktırma, depresyon, doğuştan olmayan sonradan gelişen kökeninde akut inflamatuar etmenlerin bulunduğu ve bilinen tıp dallarının yetersiz yada etkili olamadığı hastalık gruplarının tedavisinde etkilidir.

Kumluca’da bir ilk olarak akupunktur tedavisi yapacak olmanın gururunu yaşayan Uzm.Dr.Osman Okhan Özekin; Kumluca Devlet Hastanesine atamam yapıldığı için ve Kumluca halkına hizmet edecek olmaktan dolayı çok memnunum. Değerli Kumluca halkının da memnun olacağını umuyorum’ dedi