Elmalı'da yaşayan 67 yaşındaki Fatma Tavalı, geçirdiği bel fıtığı ameliyatı sırasında vücuduna enfeksiyon gelişti. Ameliyat sonrası enfeksiyon nedeniyle ağrıları geçmeyen ve zamanla yürüyemez hale gelen Tavalı, yatağa bağımlı halede yaşamını sürdürürken, Özel Medikum Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Uçmak'ın uyguladığı tedavi sonrası sağlığına kavuştu.

Ağustos ayında ameliyat olan Fatma Tavalı'nın eşi İbrahim Tavalı, eşinin geçtiğimiz Ağustos ayında bel fıtığı ameliyatı olduğunu, ameliyat sonrası ağrıların artması üzerine doktorlar tarafından ameliyat yerinden enfeksiyon kaptığını öğrendiklerini söyledi.

Eşine çeşitli tedaviler uygulandığını ancak bir sonuç vermediğini ifade eden Tavalı, “Ameliyat sonrası eşimin durumu her geçen gün kötüye gitti ve yürüyemez hale geldi. Yemeğini bile yatarak yiyebiliyordu. Eşimi görünce çok üzülüyordum, ameliyat olduğuna pişman oldu. Bir çok kez kan tahlilleri yapıldı, verilen ilaçlar uygulanan tedaviler fayda sağlamadı. Eşimin rahatsızlığı geçmiyor gün geçtikçe daha da kötü oluyordu. En son çare olarak Medikum Hastanesi Enfeksiyon doktoru Prof. Dr. Hasan Uçmak'a geldik. Tahlil ve tetkiklerini yaptıktan sonra tedaviye başladı. 20 gün Özel Medikum Hastanesinde yattık. Eşim şu anda asa bile kullanmadan yürüyor. Tedavimiz süresince Elmalı'dan geldik. Doktor ve hastane iyi olduktan sonra uzaklık hiç önemli değil. Sürekli kontrol için gelip gideceğiz. Prof. Dr. Hasan hocamıza, hastane çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Özel Medikum Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Uçmak da bazı cerrahi müdahaleler sonucu hastalarda enfeksiyon gelişebildiğini bu durumda hastanın iyileşmesini beklerken daha kötüye gitmesine sebep olabileceğini söyledi.

Bu gibi durumlarda çok dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini, bazı zamanlarda tedavilerin uzun süreçler alabildiğini ifade eden Prof. Dr. Uçmak, “Bu ve buna benzer enfeksiyonlar, iyileşmeyen sürekli akan, hastaya ağır rahatsızlıklar verebilir. Bu hastamızda olduğu gibi bazı durumlarda hasta yatalak olacak hale gelebilir. Hastamız bel fıtığı nedeniyle ameliyatı olmuş. Ameliyat sonrası hastada ateş, üşüme, titreme ve bel bölgesinde şiddetli ağrılar meydana gelmiş. Şikayetleri geçmeyen hastamızın enfeksiyon değerleri yüksek olunca bize geldi. Hastamızı planladığımız tedavinin uygulanması için hastanemizde yatırdık. Tedavi sonrası yürüyemeyen hastamız sağlığına kavuştu. Tabi bu süreci bu kadarda bırakmıyoruz, enfeksiyonun tekrar etmemesi için belirli aralıklarla kontrollerini gerçekleştireceğiz. Şu anda sağlıklı bir şekilde yürüyebilir vaziyette hastanemizden taburcu ediyoruz” dedi.