Kumluca Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans’ta Memorial Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cenk Ermol, boyun ve bel fıtığına neden olan sebepleri, ilaçlı tedaviyi ve ameliyat gerektiren durumları anlattı.

Kumluca Bölgesinin ana geçim kaynaklarının tarım olduğu için genelde ağır işçiliklerin yapıldığını, sera içinde terleyip, dışarı çıkınca ani hava değişimi yüzünden gerilen kasların yine ani bir hareketle darbe gördüğünü belirten Op. Dr. Cenk Ermol, bu yüzden Kumluca ve Bölgede bu rahatsızlıkların daha sık görüldüğünü belirtti.

Cenk Ermol, boyun fıtığının masa başı çalışan vatandaşlarımızda da oturma ve oturma şekil bozuklarından bağlı olarak sıklıkla görülmektedir dedi.

Fıtık tedavilerinin ilk aşamalarda istirahat la tedavi edildiğini, ancak rahatsızlık ilerlemişse, önce ilaçlı tedavi, eğer yetmiyorsa ameliyatlı tedaviye geçildiğini söyledi.

Op. Dr. Cenk Ermol; “ Artık günümüzde, bel fıtığı ameliyatı olup ta günlerle yatağa bağlı kalmak yok. Lazerli, kansız ameliyat dediğimiz ameliyat yöntemleri var. Ameliyat olmak kolay ancak, ameliyattan sonra sağlığımıza ve yaşam biçimimize dikkat edip bu rahatsızlığı yeninden tekrar ettirmememiz gerekiyor. Ben fıtık ameliyatı oldum. Bir daha bu rahatsızlık bende olmaz demek olmaz. En önemlisi de bel fıtığını ileri aşamalara iletip, ayaklarda uyuşma ve veya cansızlık boyutuna getirmişsek. Bel Fıtığı Ameliyatı olmuşsak bile ayaklardaki cansızlık geçmez. Bu ancak fizik tedavi yöntemleri ile geçebilir. Bu da %100 çözüm olmuyor. Bu yüzden bel fıtığını ileri boyutlara vardırmamız gerekiyor” dedi.
Konferans sonunda Op. Dr. Cenk Ermal’a Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından günün anısına çiçek verildi.