Altınyaka Mahallesi Asartepesi mevkiinde düzenlenen aşure etkinliğine CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kumluca Müftülüğüne bağlı İmam Hatipler tarafından kuran, mevlit ve dualar okundu. Mevlid - i Şerif sonunda Kumluca Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Hüseyin Orhantekin’in yaptığının ardından katılımcılara Aşure ikramı yapıldı.

Aşure etkinliğinde konuşma yapan Altınyaka Mahalle Muhtarı Havva Karakuş, düzenlenen etkinlikte başta mahalle halkı olmak üzere katkıda bulunan herkese ve katılımcılara teşekkür etti. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise; “Aşure vesilesiyle her türlü düşünceden insanın bir arada toplanmasına biz büyük ailemiz diyoruz. Tüm akrabalarımız komşularımız ile birlikte hoş görü içinde küçükte olsa bir şeyler paylaşmak için bir araya toplandık. Muhtarımız hizmet talebinde bulunuyor. Bu talepleri sadece belediye karşılayacak diye bir şey yok. Burada milletvekilimiz var. Siyasi parti ilçe başkanımız var. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri var hep birlikte sorunlarımı birlik olarak çözmeliyiz. Bakın bu dönem birlikteliği yakaladık. Bunu hiç ayrıştırmadan kimseyi ötekileştirmeden samimi duygularla götürmemiz gerekiyor. Eger hatalarımız olursa büyük ailemin her bir bireyinden hatalarımın bana gösterilmesini rica ediyorum. Onun için eleştiriye her zaman açığım. Bizim birinci önceliğimiz bu büyük aile toplantılarını devam ettirmek bunları geliştirmek aramıza hiçbir nifak tohumlarının sokulmasına izin vermemektir” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı da;“Benim eşim Altınyaka’lı. Bu yüzden herhangi bir etkinliğe katılır gibi değil, kendi etkinliğimize katılır gibi geldim. Ben bu etkinlikleri çok önemserim. Yıllardır Altınyaka böyle bir kalabalığı ilk defa görüyorum. Bu etkinlik sayesinde yıllardır Altınyaka’ya gelememiş dost ve akrabalar gelmiş olabilir. Bu tür etkinlikeri desteklemeliyiz. Daha geniş katılımlı etkinlikler düzenlemeliyiz. Belediye Başkanlığımıza Muhtarlığımız ve katkıda bulunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.