ANTALYA (DHA) - KAPADOKYA turuna çıkmak için Antalya'ya gelen Alman Turist Ernst Peter Peikert depremzedeler için çadır ve yardım malzemesini de beraberinde getirdi.

Türkiye'deki depremi Almanya'da radyodan öğrenen ve çok etkilenen 84 yaşındaki emekli Alman Ernst Peikert birkaç gün sonra tatile gideceği Türkiye için bir şeyler yapması gerektiğini düşünüp bir çadır ve bir bavul dolusu ihtiyaç malzemesini yanına alarak, kendi kilo hakkını küçük bir çantaya koyup Türkiye'ye getirdi.

Havalimanında kendisini karşılayan Rehberine yanında getirdiği malzemeleri doğru yerlere iletmesi için yardımcı olmasını rica eden Peikert, yanındaki eşyaları Almanya'daki köyünden 75 km uzaklıktaki Berlin'e oradan da Antalya'ya getirdiğini belirtti. Alman turist yardımı doğru adrese ulaştırmak için araştırma yaparken, Kapadokya turunun otobüs şoförünün Kahramanmaraşlı olduğunu öğrenince yanında getirdiklerini bölgeye ulaştırmasını rica etti ve bunun kabul edilmesi üzerine çok mutlu oldu.

Türkiye'ye geldikten sonra TV'lerde depremin boyunun ne derece büyük olduğunu gören Peikert, daha çok yardım yapılmasının gerekli olduğunu ve bunun için Alman Dışişleri Bakanlığı'na mail attığını söyledi. Bunun yanısıra duyarlı insanların bireysel yollarla da yardım için seferber olmaları gerektiğini söyleyen Alman turist, çok fazla savaşlar ve doğal afetler görmüş biri olarak Türkiye'nin yaşadığı bu depremin ne denli ağır bir felaket olduğunu her geçen gün daha çok anladığını dile getirdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Kaynak: dha