Daha önce, atık yağların toplanmasından elde edilen 2 akülü ve tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara düzenlenen törenlerle teslim edilmişti. 3. Akülü ve tekerli sandalye Beyza Nur Yalçın’a teslim edildi. Programda doğanın nasıl kirletildiğini, neden korunması gerektiğini vurgulayan konuşmalara, slayt gösterilerine yer verilerek, çevre konulu şiir ve kompozisyonlar okundu. Kimya Öğretmeni Humay Sayan, “Neden Geri Dönüşüm” konulu konuşmasında tehlikeli atıklardan her atık yağı, her yüz kişiden doksanı lavaboya dökerek temizliyor. Lavaboya dökülen bu yağlar atık sular ile kanalizasyonlara, göllere ve denizlere karışıyor.

Dikkat çekmemiz gereken önemli bir nokta daha var ki 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Bu anlamda sürdürdüğümüz projemizle her yıl 5 ton atık yağ toplayarak, gelecek nesillere karşı sorumluğumuzu yerine getirmeye çalıyoruz; dedi.

Okul Müdürü İsmet Eraslan; “Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için bundan altı yıl önce başlattığımız atık yağ toplama kampanyamız bugün sosyal sorumluluk projesine dönüşmüş durumdadır. Bir öğrenci bir aile demek, 550 öğrenci 550 aile demek, bunlarda onlarca mahalle demek. Biz doğanın korunması ve tahribatın önlenmesi için yaptığımız bu çalışma ile büyük kitlere ulaştık ve çevreci bir okul olduk” dedi.