MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy: “Sayın Genel Başkanımız Alanya ve Finike adaylarımızı açıkladığında ittifak söz konusu değildi. Adayların önceden açıklanmış olması o isimlerle devam edileceği anlamına gelmiyor. Şahsım adıma şu adayımızı geri çekeceğiz. Bunu çekmeyeceğiz diye bir şey söylemem söz konusu değildir. Her iki parti yetkililerimiz hangi yönde karar vermişlerse, uygularız.”

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Batı Antalya İlçe Teşkilatları ziyaretleri kapsamında Kumluca İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

MHP Antalya İl başkanı Mustafa Aksoy’u ilçe girişinde İlçe Başkanı Yücel Kaplan, Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Ulutaş ve partililer karşıladı. Başkan Mustafa Aksoy partililerle basına kapalı olarak uzun süre sohbet etti. Mustafa Aksoy, parti üyelerine, Cumhur İttifakı ve yeni gelişmeler hakkında bilgi verdi. Ardından, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Gazetecilerin, Milliyetçi Hareket Partisi Kumluca İlçe Teşkilatının önermiş olduğu aday adayı Hüseyin Orhantekin ile çok güzel bir hava yakalamışken, Aday Adayı Hüseyin Orhantekin’in aday adaylığından çekileceği, Ayrıca, Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamış olduğu Finike ve Alanya Belediye Başkan adayları vardı. MHP Finike Belediye Başkan Adayı Nail Dülgeroğlu’nun Cumhur İttifakı çerçevesinde adaylıktan geri çekileceği iddiaları var. İl Başkanlığınızın ve genel merkezinizin bu konudaki görüşleri nelerdir sorusuna şöyle cevap verdi:

Başkan Aksoy; “Kamuoyunun da bildiği gibi Cumhur İttifakı ruhunun devam ettirilmesi söz konusudur. Ülkemizin bekası, iç ve dış tehlikelere karşı birlik olunması gerektiğinden Cumhur İttifakı görüşmelerimiz devam etmektedir. İttifak görüşmeleri, bu hafta sonu veya gelecek hafta başına kadar tamamlanacaktır. Partilerimiz büyükşehirler, iller ve ilçe belediye başkanlığı konusunda görüşmektedir. Nihai sonuçta karar verilecektir. İl ve ilçe teşkilatları olarak bu neden böyle olmuş diyecek değiliz. Bu hem Ak Parti hem de MHP içinde böyledir. Partilerimizin en üst yetkilileri bir karar almışlarsa bize uygulamak düşer. Adaylarımız ve aday adaylarımız ittifak olmayacakmış gibi saha da etkin bir şekilde çalışmaktadırlar. Sayın Genel Başkanımız Alanya ve Finike adaylarımızı açıkladığında ittifak söz konusu değildi. Adayların önceden açıklanmış olması o isimlerle devam edileceği anlamına gelmiyor. Şahsım adıma şu adayımızı geri çekeceğiz. Bunu çekmeyeceğiz diye bir şey söylemem söz konusu değildir. Her iki parti yetkililerimiz hangi yönde karar vermişlerse, uygularız. O yönde çalışmalarımızı yaparız” dedi.