Meclisinin açılışının ardından söz alan AK Parti grup sözcüsü Halil Karataş: özel günler ile ilgili dilek ve temennilerini iletti

Sözlerine devam eden AK Parti Grup Sözcüsü Halil Karataş; “ Hepimizin ortak gayesi Kumluca’ya hizmet etmek. En doğru kararlara imza atmak. Biz mecliste uzun konuşmaktan yana değiliz. Maddeleri komisyona havale edilmesi yönünde karar alınırsa meclisimizde uzun uzun konuşmamıza gerek kalmaz” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu: Göreve geldiğimizden bu yana tam iki sene oldu. Hepimizin amacı Kumluca'ya hizmet etmek. Bu konuda Kumluca halkına minnettarım. Kumluca halkımız birlik ve beraberlik konusunda tüm Türkiye öncü olmuştur. İlçemiz esnaflarından Sinan Karataş’ın SMA Tip1 hastası olan AYBARS bebeğimiz için birlik ve beraberlik örneği gösteriyor. Birçok yerden tebrik telefonları alıyorum. Bu birlik ve beraberlik örneği ile Türkiye örnek olduğumuz için Kumluca halkını tebrik ediyor, minnettarlığımı dile getirmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddelerin görüşülmesine geçildi.

Encümen Üyesi, Meclis Kâtibi, Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilleri, İmar Komisyonu Üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonuna üye seçimleri yapıldı.

.

Encümen üye seçimlerinde CHP li Meclis Üyesi İsmail Başar 18 ve İyi Partili Meclis Üyesi Tuncay Dalgıç 21 oy aldı.

Meclis Katibi seçiminde de CHP li Meclis Üyesi Ayhan Aytekin 18 ve CHP li Meclis Üyesi Rabia Demir 18 oy aldı.

Meclis 1. Ve 2. Başkan vekili İyi Partili Meclis Üyesi Ünal Abacıoğlu 21 ve CHP li Meclis Üyesi Erhan Durdaş 21’er oy aldılar.

AK Parti Meclis Üyesi Yanar Kaymak, CHP Meclis Üyesi Faik İlter, CHP li Meclis Mehmet Atıcı oy birliği ile İmar Komisyonu üyeliklerine seçildiler.

AK Partili Meclis Üyesi Mutlu Baykara, Kerem Kaya Turan, Batuhan Mutlu Engin oy birliği Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine seçildi.

Kumluca belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının 6. Maddesinde 2020 yılı faaliyet raporu onaylandı. Faaliyet raporu yapılan oylamada, oy çoğunluğu ile kabul edildi

2020 Yılı Faaliyet raporu hakkında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Halil Karataş: faaliyet raporunu inceledik. Fotoğraflarla renklendirilmiş güzel bir kitap olmuş. 2020 yılında asfalt çalışması yapılmadığını tespit ettik. Hızırkahya da başlayan Organik Gübre Tesisi, Karatepe Stadyumu, Toptancı Halinin yanındaki akaryakıt istasyonu, Kumbek binası masraf yapılıp başlandı, ama öylece kaldı. Park ve bahçelerde değişiklik yok. KUMAFET Parkına kafe binası yapıldı hiçbir faaliyet yapılmadı. Herhangi bir yasal olmayan bir durum mu var bilmiyoruz. Beykonak mesire alanı Büyükşehir den belediyemize geçti orası da atıl durumda. İlçemiz eğitim alanında ilk sıralardaydık, sebze üretiminde, narenciye de, Adrasan - Olymps ile turizmde ön plandaydık. 2020 yılında soruşturmalarla, müfettiş raporlarla, mahkemelerle ön plana çıktık. 2020 yılında bitirilen tek hizmet aşevi. Yakın zamanda inşallah orada da bir soruşturma ile karşılaşmayız. Özel kalemin bütçesi 5 milyon 572, temizlik işleri 6 milyon 339 civarında. Kırsal hizmetlere ayrılan bütçe 244 bin TL. Özel kalem hizmetleri karşılaştığında çok komik durumdadır. Reklam ve hizmetlerini ayrılan bütçe çok fazla. Güzel projeler var inşallah yapılır. 2020 yılında temizlik işlerimiz sera atıkları, ilaç ve gübre atıkları konusunda sınıfta kaldık. Bizim için yetersiz bir faaliyet, bizim gurubumuz olarak faaliyet raporu olumsuzdur” dedi.

Bağlık Mahallesi 432 ada 13 parsel 57 m2 belediye hissesinin satışı ve kat karşılığı verilmesi hissesinin satışı veya kat karşılığı verilmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi.

Turkcell elektronik haberleşme istasyonu ruhsat izni verilmesi imar komisyonuna havalesi oy birliği kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, Dört adet köprü yapılması planlaması 2 milyon 480 bin TL borçlanma yetkisi oy birliği

Plan ve Bütçe Komisyonunun Tarımsal Sulama sorunları konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Alakır Barajının birinci önceliği tarımsal sulamada kullanılmasıdır. Haftanın 3 günü gibi DSi tarımsal alanlara su veriliyordu. Bu uygulama ilk defa bu sene uygulamaya gitti. Biliyorsunuz Adrasan Barajını Korkuteli Belediyesine devredildi. Bugün bir ihtar geldi Toptaş Göletinin yönetiminin feshedilmesi ile ilgili. Buradan bir çağrım var Kumluca Belediyesi canla başla kesiklerde sulama alanları ilgili çalışma yapıyoruz. Toptaş Göletinin alınması konusunun durdurulması konusunda ricada bulunuyorum” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, İmar ve Denetim Komisyonlarının raporları okunup, oy birliği ile karara bağlandı. Denetim Komisyonunun 2020 yılı Denetim Komisyonu Raporu okunması ile Kumluca Belediyesi Nisan Ayı Olağan meclis Toplantısı son buldu.

Ramazan SARIKAYALI – KUMLUCA