Hazırlanan resimlerle Kudüs’ün tarihi süreci, yaşamış olduğu nice sıkıntılı dönemler ve Siyonist planın Kudüs üzerinde yıllar boyunca adım adım nasıl işlendiği gözler önüne serildi.

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren AGD ilçe temsilcisi Abdullah Zorlu, Kudüs’ün tarih sahnesi üzerinde önemli bir role sahip olduğunu, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar tarafından bu bölgenin her zaman sahiplenilmeye çalışıldığını belirtti.
Zorlu şunları söyledi:

“Üç din mensuplarının da bu bölgeye özel bir hassasiyetlerinin olması sebebiyle bu bölgede kan hiçbir zaman durmamıştır. Fakat şöyle bir ayrıcalık var ki Müslümanlar ne zaman Kudüs’te hakimiyetini kursalar o zaman burada adalet tahsis olmuş ve akan kan durmuştur. Müslümanlar hakimiyeti altına aldıkları tüm topraklarda olduğu gibi bu bölgede de tüm inanç mensuplarının özgürlüklerini baz alarak hareket etmişlerdir. Tarihte birçok yerde örneği mevcuttur, zulüm altında kalan gayrimüslim topluluklar bile Müslümanların adaletine sığınarak kendilerini bulunmuş oldukları baskı ve zulümlerden kurtarması için ecdadımızdan yardım talep etmişlerdir.

Tarih sahnesinde yine tarihi bir uyarı mevcuttur ki bunu dikkate almamız elzemdir. Eski başbakanlardan Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan; Suriye, Filistin, Irak ve Orta Doğu’daki birçok İslam ülkesinin söz de özgürlük bahanesiyle Siyonizm’in kuklalığına soyunmuş olan ABD tarafından hem sömürüldüğünü hem de bu bölgelerde zulümlerin had safhaya çıktığını söylemiştir. Siyonist plana göre bu bölgelerde kendi hakimiyetlerinin kurulması sağlandıktan sonra sıranın mutlaka Türkiye’ye geleceğini bizlere defalarca anlatmaya çalışmıştır. Bizler de bu tarihi uyarıyı dikkate alarak halkımızı bu konuda hem bilinçlendirmek hem de daha duyarlı hale getirmek adına bu tür etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Önemli olan evimizde yangın çıktığında onu söndürmek için mücadele vermek değil, o yangının çıkmaması için ön tedbirler almaktır. İşte merhum hocamız da ön tedbirleri almamız için bizleri defalarca uyarmıştır.

Bizler AGD camiası olarak tolumun hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde halkımız tarafından ilgiyle takip ediliyoruz. Fakat bazı zamanlar oluyor ki önümüze bazı engeller çıkabiliyor. Ümmeti toptan ilgilendiren konularda engellerle karşılaşmamız bizi üzmektedir. Tabi ki engellerin olması bizi doğru bildiklerimizden geri bırakmayacaktır. Çünkü biz, kendisi için yaşayan değil, kardeşi için yaşayan bir topluluk olma gayreti içerisindeyiz. Bizim geleceğe dair hiçbir olumsuz düşüncemiz yok. Çünkü Allah (CC) Saff Suresi 7. Ayette nurunu tamamlayacağını bizlere açık bir şekilde bildiriyor. Burada önemli olan şudur ki; bizim bu vaadin gerçekleşmesindeki payımız, yani kendi sevap hanemize ekleyebileceğimiz payımız ne kadardır. Biz mücadelenin neresindeyiz. Fert fert bu hesabı vicdanımızda yaparsak neticeye varırız diye düşünüyorum.

Resim sergimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen resmi merciler olsun veya halkımız olsun hepsine tek tek teşekkürlerimizi iletiyor ve gelecek güzel günlerin hepimize nasip olmasını temenni ediyoruz.”