Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen sergi açılış törenine Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Adrasan Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Turan Kılıç, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Koca, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Habib İlaslan, Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, Adrasan Mahalle Muhtarı Nail Aksoy, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisler Sorumlusu Ahmet Nehir, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kumluca Halk Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, “2018-2019 öğretim yılında Adrasan’da açmış olduğumuz resim, giyim ve seramik kurslarına toplam 52 kursiyer katıldı. Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak ilçe kaymakamlığımızın, belediye başkanlığımızın, Akdeniz üniversitesinin ve Milli Eğitim müdürlüğümüzün verdiği destekle, özellikle son üç yılda çeşitli kurslar açmaya başladık. Kumluca’nın göz bebeği Adrasan’ı göreve geldiğimiz son üç senedir çeşitli kurslara açarak, canlandırmayı başardık. Bugün burada kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünleri siz halkımızın beğenisine sunmak üzere sergiliyoruz. Davetimizi icabet ederek bizleri onurlandıran misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.

Kursiyerler adına konuşan Selda Güler de, “kaymakamımıza ve halk eğitim müdürümüze bize bu imkanı sağladıkları için arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bağlama kursu usta öğretici Mustafa Kemal Demircan yönetiminde kursiyerler bağlama eşliğinde mini bir konser verdi. Yaşları 35 ila 65 yaş arasında değişen kursiyerlerin bağlama eşliğindeki konserleri ayakta alkışlandı. Halk oyunları kursu usta öğretici Ramazan Turan yönetiminde sergilenen zeybek gösterisi beğenildi. Gösterilerin ardından kurslarda başarılı olan kursiyerlere protokol tarafından başarı belgeleri verildi.

Gösterilerin ardından protokolün katılımı ile sergi salonunun açılış kurdelesi kesildi. Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun ve protokol üyeleri kursiyerlerin ortaya çıkarttığı ürünleri tek tek inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı. Resim Kursu öğretmeni Zeynep Tuncer, Seramik Kursu Öğretmeni Merve Oral ve Giyim Kursu öğretmeni Sevgi Dinçer yönetiminde kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserleri protokol ve ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.