Konu ile ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan şunları söyledi:

“Hastane acil servisimizde çalışanlarımız 7 gün 24 saat hizmet vermekte, canla başla çalışmaktadırlar. En büyük hedefimizde halkımıza sağlık hizmetini etkin, hızlı, güvenilir, şekilde vermektir. Acile başvuran hasta ve hasta yakınlarımızın yaşadıkları yoğun, stres ve panik duygusunu bilerek bu hizmeti sunuyoruz. Ne var ki kendilerine yardım etmek, hizmet etmek sağlık sunmakla görevli insanlara saldırmak hakaret etmek fiziki ya da sözlü şiddet uygulamak hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz bir şeydir. Ülkemiz genelinde bu şekilde sağlık çalışanına yönelik olarak gerçekleşen saldırılarda doğrudan adli soruşturmaya başlatılmakta ve ciddi cezalar verilmektedir.

Hastanemizde de 2018 yılı içinde gerçekleşen bir olayda bir doktor arkadaşımıza ve bir hemşire arkadaşımıza darp olayı gerçekleşmişti. Olay gerçekleşir, gerçekleşmez yasal haklarımız hemen devreye sokulmuş ve ilgili kişiden şikâyetçi olunmuştur.

Yapılan adli yargılama süreci sonunda bu kişi 6 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Hastalarımızdan ve yakınlarından isteğimiz lütfen herkesin acile gelmiş olduğunu, herkesin hastasının öncelikli olduğunu ama daha öncelikli olana karar vermesi gerekenin de oradaki acil hekimlerimizin olduğunu bilerek hareket etmeli, sabırlı olmalarıdır. Oradaki çalışanlarımıza tazyik, baskı değil de lütfen yardımcı ve destek olmalarını bekliyoruz. Halkımıza en güzel hizmeti en yeni teknoloji ve gelişmiş insan kaynakları ile verme çabamız hep devam edecektir.”