Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 7´den 70´e herkese eğitim veriyor. Özellikle 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle bünyesindeki kurs sayısını arttıran Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, öğrenci ve gençlerin akınına uğruyor.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, 7 branş altında İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde açılacak olan yaz kurslarına kayıtların başladığını belirterek, çocuklara yönelik işaret dili, zeka oyunları, İngilizce, satranç, dama, gitar, piyano ve bağlama alanlarında kurs açacaklarını ifade etti.

Öğrencilerin üç aylık yaz tatilinde vakitlerini dolu geçirmeleri adına müdürlük olarak çalışma içerisinde olduklarının altını çizen müdür Tekdemir, “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2018-2019 öğretim yılında 360 kurs açtık ve bu kurslara toplam 10 bin 55 vatandaşımız katıldı. Yoğun geçen öğretim yılının sonuna geldik ve yaz döneminde de gençlere çalışmak istedik. Bu çerçevede, öğrencilerin yaklaşık üç aylık bir yaz tatilinde vakitlerini dolu geçirmeleri için biz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak kolları sıvadık. Halk Eğitimi Merkezimiz yılın 12 ayı 7/24 esasına göre gençlerimize ve vatandaşlarımıza hizmet vermekte. Merkezimiz yaz tatilinin başlamasıyla birlikte, yaz ayında da cıvıl cıvıl olacak inşallah. Yaz kursları kapsamında merkezimizi ziyaret eden onlarca gencimize ve vatandaşımıza, eğitimler veriyoruz. Amacımız gençlerin boş zamanlarını iyi değerlendirmek. Bu bağlamda merkezimiz her anlamda hizmet vermekte. Yaz Kurslarında eğitimlerimiz eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte sona erecek ancak; merkezimizde kurslar devam edecek. Bu yüzden gençlerimizi ve vatandaşlarımızı her zaman merkezimizde ağırlamaktan onur duyarız” dedi.

İlgilenen vatandaşlar için, yaz dönemi kurs kayıtlarının başladığını hatırlatarak, kurslara kayıt yaptırmak isteyen gençlerin ve çocukların kurs müracaatlarını Halk Eğitimi Merkezine yaptırmaları gerekmekte olduğunu hatırlatan Müdür Tekdemir, açılan kurslar sonrasında, katılım sağlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme sertifikası verdiklerini söyledi.