Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ve Kumluca Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 7 kişi tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, çıkar amaçlı suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ve Kumluca Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay içerisinde Kumluca merkezli, Kemer ve Finike’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 zanlıdan 18’i adliyeye sevk edildi. 

Zanlılardan biri emniyetteki işlemlerinin ardından, 11’i ise çıkarıldıkları mahkemece denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı. Zanlılardan 7’si ise tutuklanarak ceza evine gönderildi. Operasyon kapsamında yurt dışında olduğu gerekçesiyle firari olan bir kişinin ise arandığı bildirildi. 

Operasyon sırasında gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 4 adet av tüfeği, 1 adet tabanca, bu silahlara ait mermi ve fişek, mağdur kişilere ait çok sayıda çek ve senet, dijital materyaller ele geçirilmiş, zanlıların ilk belirlemelere göre bugüne kadar 50'den fazla olaya karıştıkları, bu olaylarda yaklaşık 60 kişinin mağdur edildiği ve toplamda da mağdur kişilere ait 5 milyon lira civarında evrak hazırladıkları belirlenmişti. Ramazan SARIKAYALI