Kum­lu­ca Dev­let Has­ta­ne­si'nde 28 haf­ta­lık­ken nor­mal do­ğum­la 990 gram ola­rak dün­ya­ya gelen Buğra bebek, doğum ar­dın­dan ge­li­şen so­lu­num yet­mez­li­ği ve genel durum bo­zuk­lu­ğu ne­de­niy­le Özel Me­di­kum Has­ta­ne­si Ye­ni­do­ğan Yoğun Bakım üni­te­si­ne sevk edil­di.
Kont­rol al­tı­na alı­nan Buğra be­be­ğin ki­lo­su zaman için­de 880 grama kadar dü­şer­ken, 66 günün so­nun­da 2 kilo 255 grama kadar ula­şa­rak sağ­lık­lı bir şe­kil­de has­ta­ne­den ta­bur­cu edil­di. Özel Me­di­kum Has­ta­ne­si Çocuk Has­ta­lık­la­rı ve Sağ­lı­ğı Uz­ma­nı Dr. Nus­ret Par­laz, Buğra be­be­ğin yoğun bakım üni­te­sin­de en uzun süre kalan be­bek­ler­den biri ol­du­ğu­nu söy­le­di.
Buğra be­be­ğin ken­di­le­ri­ne gel­di­ğin­de so­lu­num sı­kın­tı­sı çek­ti­ği­ni ve genel durum bo­zuk­lu­ğu bu­lun­du­ğu­nu ifade eden Par­laz, “Bu sü­reç­te be­be­ği­mi­zin bes­len­me­si­ni ve genel ba­kım­la­rı­nı dü­zen­le­dik, be­be­ği­mi­ze yaşam des­te­ği sağ­la­dık. Zaman zaman bizi en­di­şe­len­di­ren du­rum­lar ya­şa­sak da 66 günün ar­dın­dan ken­di­si­ni sağ­lık­lı bir şe­kil­de ta­bur­cu ettik. Buğra be­be­ği­mi­zin aile­si kadar en az biz­ler­de sağ­lık­lı ola­rak ken­di­si­ni ta­bur­cu edi­yor ol­ma­nın se­vinç ve mut­lu­lu­ğu­nu ya­şı­yo­ruz.” dedi.
66 gün­lük yoğun bakım sü­re­ci­nin ar­dın­dan be­bek­le­ri­ni sağ­lık­lı bir şe­kil­de ku­ca­ğı­na alan anne Şifa ve baba Emrah İlhan çifti de zorlu sü­re­cin ar­dın­dan be­bek­le­riy­le bir­lik­te ev­le­ri­ne sağ­lık­lı şe­kil­de dö­nü­yor ol­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­dık­la­rı­nı söy­le­di.
Anne Şifa İlhan, “Be­be­ğim doğ­du­ğun­dan bu­gü­ne her­gün ağ­la­ya­rak dua edi­yor­dum. Yeni doğan yoğun ba­kım­dan ta­bur­cu olan be­bek­le­ri gö­rün­ce (Acaba bizim oğ­lu­muz­da sağ­lık­lı bir şe­kil­de ta­bur­cu ola­bi­lir mi) diye ağ­lı­yor­dum. Allah'a şü­kür­ler olsun be­be­ği­mi­zi evi­mi­ze gö­tür­me­nin mut­lu­ğu­nu ya­şı­yo­ruz. Dok­to­ru­muz, umu­du­muz yok­ken umu­du­mu­zu ye­şert­ti. Emeği olan her­ke­se te­şek­kür ede­rim.” dedi.