Kumluca Belediyesi Başkan Mustafa Köleoğlu Başkanlığında 12 maddelik gündemi görüşmek için toplandı.

Açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısında Başkan Mustafa Köleoğlu, Aralık ayı içindeki öneli günleri değerlendirdi.
Köleoğlu; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayı ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezimizde ilçemizde bulunan 4 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi kurumlarımızda öğrencilerimizle birlikte mini konser yaptık. Bir araya geldik. Bu bir başlangıçtı. Orada Engelli Yaşam Alanı kuracağımızın müjdesini verdik. Bunu başarabilirsek bu dönem görev yapan meclis üyelerimizin başarısı olarak tarihe geçecek” dedi.

4 Aralık gününün Dünya Madenciler günü olduğunu, madenciler günlerini kutladığını, Dünyanın hiçbir yerinde kadına seçme ve seçilme hakkı verilmemişken Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı vermiştir. 5 Aralık Kadın hakları günüdür. İnsanlarımızın yaşam biçimi ve düşüncesine saygı duymamız anlamına gelen 10 Aralık Dünya İnsan hakları ve Demokrasi Günüdür. Kutlu Olsun. 17 Aralık, hoş görünün sembolü olan Mevlâna Haftasıdır.

18 Aralık Yerli Malı ve Tutumluluk Haftası. Bir ülkenin gelişimindeki en önemli etkenlerden bir tanesi milli olarak yapılmış olan yatırımların olduğunu belirten Başkan Köleoğlu; “21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günüdür. Kumluca’mızda sivil toplum örgütlerimizle birlikte yöresel ürünlerimizin satılmasına olanak sağlayacak kadınlardan oluşan bir kooperatif kurulmasına öncülük ediyoruz” dedi.

Ardından Partilerin grup sözcüleri gündem ve gündem dışı konularda söz alarak görüşlerini belirttiler.
Ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi
Mecliste Kumluca Küçük Sanayi Sitesindeki imar değişikliği ile küçük sanayi sitesi slanı, belediye hizmet alanı, sosyal tesisi alanı, otopark alanı ve yol alanına dönüştürülmesi oylanarak karara bağlandı.

Meclisin 3. Maddesinde ise Eski Cami Mahallesi 186 ada 5 ve 10 parsellerde yapılan plan değişikliği oylanarak karara bağlandı.

Meclisin 4. Maddesinde de Bağlık Mahallesi sınırları içinde bulunan 46 ada 1. Parsel ve etrafını kapsayan alanda nazım imar planı tadilatı ve değişikliği oylanarak karara bağlandı.
5 gündem maddesinde ise, Bağlık Mahallesi 589 ada 1 v2 nolu parsel de nazım imar planı değişikliği için Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisinin 11.11 2019 tarihli ve 671 sayılı kararları doğrultusunda, akaryakıt ve servisi alanı ve toplu iş yeri alanı imar planı ve değişikliği oylanarak karara bağlandı.
AK Partili Meclis Üyeleri tarafından verilen meclis huzur haklarının Mehmetçik Vakfına Bağlanması konusu, hayır işinin kişisel hak olduğu ve gizli yapıldığı gerekçesi ile meclis üyelerinin çoğunluk oyu ile reddedildi.
2020 yılı içinde yapılacak Kumluca Belediyesi Meclis Toplantı günleri belirlendi.

Gündemin 8. Maddesinde ise Belediyede çalışan geçici işçi statüsündeki 3 adet işçinin, 2020 yılı vizeleri görüşüldü.
9. Maddede ise 2020 yılında belediyede çalıştırılacak sözleşmeli personellere ödenecek ücretler görüşülecek.

Meclisinde 10. Maddesinde Antalya Valiliği Kadastro Müdürlüğünün “Bilirkişi Seçim” konulu yazısı görüşüldü.
Meclisin 11. Maddesinde de Yazı İşleri Müdürlüğünün Kumluca belediye Sporcumuz Motokros Şampiyonu Mustafa Çetin’in ödüllendirilmesi görüşülerek karar bağlandı.