Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen festival tanıtım toplantısına Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Sevindi, Emniyet Müdür Vekili Murat Bozer ve festival tertip komitesi üyeleri katıldı. 

Toplantıda konuşan Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, festivalin uzun ve yorucu bir hazırlık sonucu ortaya çıktığını, buradaki amacın halkın birlik, beraberlik ve kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. 

Festivalin 18 yıldır devam ediyor olmasının halkın verdiği destekle bağlantılı olduğunu ifade eden Dr. Kara, her yıl olduğu gibi bu yılda halkın desteğiyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla çok güzel bir festival geçeceğini ümit ettiğini bildirdi. 

Festival programı hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da festivalin her yıl bir önceki yıldan farklı olması için çalıştıklarını, bu konuda kendilerine en büyük desteğin ise hiçbir beklenti içinde olmayan, sadece kendi öz yaşam kültürlerini yansıtmak isteyen vatandaşların olduğunu söyledi. 

Çetinkaya şunları söyledi: “Bugün (dün) akşam Cumhuriyet Meydanında Karadeniz ezgileri konseri, 22 Nisan Cumartesi gündüz Halı Saha Futbol Turnuvası final karşılaşması, akşamı Cumhuriyet Meydanında Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması, 23 Nisan Pazar Türkiye Motokros Şampiyonası yarışları yapılacak. Aynı gün akşamında ise Cumhuriyet Meydanında Miraç kandili özel programı, 24 Nisan akşamı Yörük Obaları yerleşkesinde eğlence programı ve 25 Nisan yörük obaları buluşması, etkinliği yapılacak.”  

26 Nisan Çarşamba günü ise festivalin önemli etkinliklerinden Yörük Göçü yapılacağını kaydeden Çetinkaya, bu yıl yörük göçünde Türk Atlı birliklerinin gösterisinin etkinliklere ayrı bir güzellik katacağını belirtti. 

26 Nisan günü akşamında Karatepe Stadı’nda Ramazan Çelik konseriyle konserlerin başlayacağını hatırlatan Çetinkaya, 27 Nisan Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda acı biber yeme yarışmasının ardından akşamına yine Karatepe Stadyumu’nda Kıraç konseri düzenleneceğini söyledi. 

28 Nisan gündüz mahalleler arası halat yarışı yapılacağını ve mahallelerin bu konuda iddialı olduklarını ifade eden Çetinkaya, “Aynı gün akşam Karatepe Stadyumu’nda Aleyna Tilki konseri, 29 Nisan Cumartesi günü ise şehir stadımızda yağlı güreşlerimiz başlayacak. Aynı anda Karatepe Stadyumu’nda Kadınlar Günü programı ve Ankaralı Ayşe konseri olacak. Akşam yine Karatepe Stadımızda Funda Arar konseri düzenleyeceğiz. 30 Nisan Pazar günü ise Karatepe Stadımızda festivalimizin son etkinliği yağlı güreşlerimizin finali olacak.” dedi. 

Tarım ve Seracılık Festivali’nin Türkiye’nin en büyük halk festivali olduğunu vurgulayan Çetinkaya, festival etkinliklerinde her gün yaklaşık 3 bin civarında vatandaşın görev aldığını ve bunun halkın festivale gösterdiği ilginin en güzel göstergesi olduğunu bildirdi. Ramazan SARIKAYALI