Anestezi Uzmanı Dr. Mustafa Devrim Piroğlu “Anestezi; Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı ve ekibi (Anestezist) tarafından uygulanan bir işlem olup, ameliyat öncesi ve sonrası da dahil olmak üzere ameliyat süresince hastanın ağrı duymamasını, yapılan girişime tahammülünü, ameliyattan sonra süreci hatırlamamasını ve konforunu sağlamak üzere geliştirilmiş bir dizi tıbbi uygulamanın adıdır. Genel, rejyonel ve lokal anestezi olarak üç şekilde uygulanır.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı; Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra, bu dalda beş yıllık uzmanlık eğitimini tamamlamış, alanının teorik ve pratik tüm bilgileri ile donanmış, tekrar yaşama döndürme (resusitasyon) girişimlerini etkin bir şekilde yapabilen, ameliyat sonrası hasta bakımında yetkin, üst düzey tıp teknolojisini kullanabilen, bu bilgi ve becerisi ile hastanın ameliyat sürecini güvenle geçirmesine ve sağlığına kavuşmasına olanak sağlayan kişidir.” dedi.

Anestezi, kelime anlamı olarak “hissizlik, duyusuzluk” demek olduğunu belirten Dr. Piroğlu ameliyatlar hasta için ağrısız ve hatırlanmayan işlemlerdir dedi. Piroğlu “Güvenle ameliyat olabilmesi için duyunun ortadan kaldırılması gerekli olmakla birlikte yeterli değildir. Ameliyat sırasında, solunum, dolaşım gibi yaşamsal işlevleriniz de kontrol altında tutulmaktadır. Bu nedenle anestezi uzmanı sizin her bakımdan koruyucunuzdur. ” dedi.

#anesteziuzmanı #anesteziuzmanı #anesteziyolojivereanimasyon #hasta #hastaanestezi #kumlucaözelhastane #kumlucamedikumhastanesi #antalya #kumluca #kemer #finike #demre #kaş #korkuteli #elmalı #hasyurt #adrasan #olimpos #turunçova #beykonak #mavikent #batıantalya #batıantalyaözelhastane