Şenliklere, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, CHP ilçe Başkanı Fahrettin Karaöz, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Zafer Çetin, Kumluca Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İYİ Parti Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Engin Engin Uğurlu, Kemer belediye Meclis Üyesi Ahmet Can, Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Ulaştırma ve Şoförler Odası Başkanı Bayram iğneli, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle meydanında yapılan etkinlikler saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından açılış konuşması yapıldı. Selamla konuşması yapan Büyükalan Mahalle Muhtarı Zeki Kahraman, şenliklerin, mahalle halkının birlik ve beraberliğinin getirdiği bir oluşum olduğunu belirtti. Muhtar Kahraman, ilçe merkezine çok uzak olan mahallelerine hizmet yapılmasında katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Şenliklerin sonunda katılımcılara yemek ikram edildi. Yapılan sofra duasından sonra şenliklerin açılış bölümü sona erdi. Günün akşamında ise, katılımcılar yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkı ve türkülerle eğlendi.