ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kent Konseyi Eğitim ile Kültür ve Sanat gruplarının, deprem sonrası kararlara ilişkin ortak raporunda, “Deprem felaketi sonrası gençlere destek için üniversiteler derhal yüz yüze eğitime açılmalı" denildi.
Antalya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu ile Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, depremden sonra alınan kararlara ilişkin ortak toplantı yaptı. Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Şanlı ile Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Abdullah Uz, hazırladıkları ortak raporu Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında açıkladı.
Raporda, “Depremzedelerin barınma sorununu çözmek için, üniversite öğrencileri barındıkları Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarından çıkarılmış, depremzedeler yerleştirilmiştir. Üniversiteler yüz yüze öğretime kapatılmış, uzaktan eğitime geçilmiştir. Yapılan uygulama, telafisi olmayan sonuçlar doğuracaktır ve kabul edilemez. Üniversiteler derhal yüz yüze öğretime açılmalıdır. Gençler okullarından koparılmamalıdır" ifadeleri yer aldı.
Uzaktan öğretime geçilmesi sorunları ise raporda şöyle kaydedildi:
“Üniversitelerde yaşam kapatılmamalı, uzaktan öğrenim kararı kaldırılmalı. Üniversiteler, derslerin pek çok teknikle işlendiği, kampüslerde çok sayıda alanda etkinliklerin yüz yüze iletişimle sağlandığı, bulunduğu kentin olanaklarının değerlendirildiği, bilimsel tutumun kazanıldığı zengin bir eğitim-öğretim ortamıdır. Bir öğrenci, uzaktan eğitimle asla bu donanımı kazanamaz. Bu durum, pandemi koşullarında, 2019 yılında üniversiteye girmiş bir öğrencinin, üniversite yaşamının gerektirdiği akademik-bilimsel yeterli donanımı almadan diploma almasına yol açacak."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha