Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'da İHH İnsani Yardım Derneği tarafından geliri depremzedelere bağışlanmak üzere Hayır Çarşısı düzenlendi.
Dernek binasının önünde açılan çarşıda dernek üyelerinin yaptığı gıda maddeleri satışa sunuldu. İl Müftü Yardımcısı Yüksel Güzel'in dua etmesinin ardından kurdele kesilerek İHH üyesi kadınların evlerinde yaptığı gıda ürünleri satışa sunuldu. Buradan elde edilecek gelirin depremzedelere bağışlanacağı açıklandı.
İHH Şube Başkanı Hüseyin Çetinkaya, "Büyük bir afet yaşadık. Bu afetin yaralarını sarmak için bütün ülke seferber olduk. Bir iyilik seferberliği başlatıldı. Burdur halkımız da depremzedeler için elinden gelen çabayı gösteriyor. Bugün biz de hanım kardeşlerimizin yaptığı gıda maddelerinin satışından elde edeceğimiz geliri depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız. Rabbim böyle afetleri yaşatmasın. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. Çetinkaya, Burdur İHH olarak depremin ilk günü Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çalışmalar katıldıklarını söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha