Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer’de parti teşkilatlarını da ziyaret ederek 16 Nisan referandum süreciyle ilgili sohbet etti. İlk ziyaretini MHP Kemer İlçe yönetimine yapan Başkan Türel, ilçe başkanı Hüseyin Kara ve yönetimine başarılar diledi.

16 Nisan’ın ülke için önemine değinen Başkan Türel, bu sistemin bir siyasi parti tercihi değil, memleket meselesi olduğunu vurguladı. Başkan Türel, AK Parti’nin de MHP’nin de amacının aynı olduğunu belirterek, “Çalışmalarınızda bol bereketli evetler temenni ediyoruz. Referandum süreci bir siyasi parti tercihi, siyasi mesele değil ülkemizin daha güçlü kalkınması için yönetim esasına dayalı bir reform paketi. Meselenin memleket meselesi olduğunu söyleyen MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye her defasında teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ama hayırcı çevreler bu süreci siyasallaştırmak suretiyle bir takım iftira ve yalanlarla sulandırmaya çalışıyorlar. Ülkesini milletini seven herkes buna çok daha iyi bir şekilde eğilmeli ve evet tercihi ortaya koymalı. Ülkemizin bölünmesini isteyen her taraftan dağdaki teröristten Avrupa’daki ülkeler hayır kampanyasının içerisinde. Herkesin seçimine elbette saygılıyız ama hayırla dağdaki teröristlerin sevineceği aşikar. Strazburg’da Avrupa Konseyi’nde benim de başıma geldi, PKK sempatizanı belki de bir terörist bilemiyoruz, bizim bakanlarımızı sokmuyorlar ülkelerine ama teröristler cirit atıyor. Benim konuşmam sırasında bana da bol bol laf attılar. Sonra da dediler ki bugün Avrupa Konseyi hayır dedi üzüldünüz. 16 Nisan’da da Türkiye hayır dediğinde bir daha üzüleceksiniz. Biz de dedik ki ‘gün olur devran döner ama bu millet 16 Nisan’da teröristleri sevindirmeyecek.’ Hepinize çalışmalarınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu. 

AK PARTİ TEŞKİLATINA ZİYARET

Başkan Türel, daha sonra AK Parti Kemer İlçe Teşkilatının konuğu oldu. İlçe Başkanı Halit Çilengir ve yönetimini ziyaret eden Başkan Türel, teşkilat üyelerine teşekkür etti. 16 Nisan için çok çalışmak gerektiğini vurguladı. Kemer’de tüm halka 16 Nisan’ın iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Türel, “Aslında 18 maddeyi okuyan bir vatandaşımızın evetin dışında farklı bir tercihte bulunması çok kolay değil. Yani bu memleketini seven herkesin, bu 18 maddeyi okuduğunda ve iyi idrak ettiğinde ben evet diyeceğini düşünüyorum. Hayır’ı anlatamayanlar bu sefer farklı yöntemlerle, yalan yanlış bilgilerle, iftiralarla siyasallaştırarak bu hususu sulandırmak istiyorlar. İşin doğrusu özü bu. Ancak biz anlatmaya devam edeceğiz. Bıkmadan, usanmadan bu konuda teknik olarak, hukuki olarak bu meselenin doğru olduğunu izah etmeye çalışacağız. Onun için çalışıyoruz el birliği ile hepimiz bir tarafta büyük bir gayretin içindeyiz.” dedi.

AK Parti teşkilatının referandumla ilgili evet çalışmalarını fevkalade başarılı bir şekilde yürüttüğünü vurgulayan Başkan Türel, şunları söyledi, “Büyükşehir Belediyemizin projelerini halkımıza esnafımıza tanıtılması anlatılması konusunda da bir sorumlulukla hareket edecek. Kemer benim yaşadığım memleket ömrümün önemli bölümünü burada geçirmişim. Daha sık geleceğiz daha çok beraber olacağız. Beni biliyorsunuz ben Antalya’nın amelesiyim diyorum. İş inşaat aşamasına geldiğinde emek veren kardeşlerimizle şantiyelerde yağmurda karda kışta birlikte olacağız.” B. İnanç KUTLU