Bursa'nın İnegöl ilçesi Huzur Mahallesi'nde konut adaları ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgede 6 yeni sokak açılması için çalışmalara başlandı.BURSA (İGFA) - İnegöl’de yeni imar ve yaşam alanları oluşturulması adına çalışmalar sürerken, Huzur Mahallesinde 6 yeni sokak açılması için kollar sıvandı. 

Konut adalarıyla ticari işletmelerin bulunduğu bölgede başlatılan çalışmayla toplamda 2 km uzunluğunda 6 sokak oluşturulacağını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Söz konusu alanı Yeni İnegöl bölgesi olarak ifade eden Başkan Taban, "Biliyorsunuz İnegöl büyüyor. 2022 yılı içerisinde nüfusumuza yaklaşık 7 bin 500 vatandaşımız dahil oldu. İnegöl nüfusu da şu anda 294 bin 485 kişiye yükseldi. Dolayısıyla yeni imar adaları içerisinde de yolların açılması, altyapıların yapılması gibi gerekli çalışmalar yürütülüyor. Bizler bugün İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız çalışmayı hem yerinde görelim hem de açılan 6 yeni sokağın ne aşamada olduğunu göstermek istedik” dedi.

2 KM’LİK 6 SOKAK AÇILIYOR

Huzur Mahallesi'nin batı kısmındaki açılacak 6 yeni sokakla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Taban, "Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından Bahçelievler Sokak ile Bedirhan Sokak ve henüz isim verilmeyen 4 ayrı sokağın yol açma çalışmaları devam ediyor. 6 sokakta toplam 2 bin metre uzunluğunda bir alan işleniyor burada. 19 bin 200 metreküp kazı çalışmasıyla 23 bin ton dolgu malzemesi kullanılarak yaklaşık 2 milyon 667 bin liralık bir çalışma gerçekleştiriliyor. Tabi bunların her biri ihtiyaç. Bu ihtiyaçlara da gerek İnegöl Belediyesi olarak bizler gerek Büyükşehir Belediyemiz, BUSKİ işletmemiz gibi tüm unsurlarla çalışmaya devam ediyoruz. Burada yapılacak olan konut adalarının, bu bölgedeki ticari işletmelerin ihtiyaçlarını gidermek üzeredir. Ben emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: igf