Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Kemer’in çehresini değiştirecek proje turizme ciddi katkı sağlayarak esnafın yüzünü güldürecek. Projenin ilçeye büyük katkısı olacağını söyleyen Kemer esnafı “yıllardır bu değişimi bekliyorduk ve şimdi gerçekleşiyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği ilçe ziyaretinde 1980’lerden kalma Kemer’e 2020 model bir Kemer sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer’e ciddi bir katma değer sağlayacak Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi’nin önümüzdeki turizm sezonuna yetişeceğini müjdelemişti. Yaklaşık 12 milyon TL’ye mal olacak proje ile cadde ortasından süs havuzu geçecek. Binaların cepheleri boyanarak, kolonlarına taş kaplama yapılacak. Cadde boyunca güneş kırıcılar yapılacak. Kent mobilyaları, aydınlatma sistemi, peyzajı, havuzları ile yeniden düzenlenecek olan Liman Caddesi Kemer’e modern bir kimlik ve vizyon kazandıracak. Kongre ve Kültür Merkezi Projesi ile bir bütünlük arz edecek olan proje ile, hem bölge halkı hem de esnafın yüzü gülecek.

BEKLENTİMİZ YÜKSEK

İnşaat çalışmalarının devam ettiği Liman Caddesi’nde Butik Otel işleten Selahattin Dizbay, proje ile ilgili beklentilerini şöyle anlattı: “19 yıldır Kemerdeyim. Bu yıl butik otel kiraladım. Bu projede bizim şansımıza inşallah daha hayırlı olacak. Kemer’in çehresi değişecek. Esnaf umutlu. 2 yıldır turizm gerçekten kötü bu yıl umutlarımız, beklentilerimiz çok yüksek. Özellikle de bu çalışmayı Büyükşehir Belediyesi’nin yapması insanlarda bir güven teşkil ediyor. Sezon öncesinde biteceğine inanıyoruz. Daha önce Kemer Belediyesi’nin yaptığı projelerde sürekli gecikmeler oldu. Sezon başladıktan sonra da inşaatlar devam etti bu da gelen turistleri rahatsız etti. Ama bu projenin en kısa sürede beklenen tarihten de önce biteceğine inanıyoruz. İnşallah Kemer’in ufku daha iyi olacak.”

BEKLENEN DEĞİŞİM BAŞLADI

Kemer’de 7 yıldır esnaflık yapan Ercan Dike şunları söyledi; “2010 yılından bu yana Kemer’de esnafım. Liman Caddesi’nde ve Atatürk Caddesi’nde hediyelik eşya üzerine dükkanlarım var. Şuanda yapılan çalışma Kemer’in geleceği ve vizyonu açısından çok güzel oldu. Yıllardır beklediğimiz bir değişimdi. Baktığımız zaman Antalya Kemer turizmin ilk başladığı yer olarak bilinmesine rağmen unutulmuştu. Kaderine terk edilmişti. Kemer esnafı yıllardır bu değişimi bekliyordu ve şimdi gerçekleşiyor. Gerçekten sevinçliyiz. Umut ediyorum ki esnafa çok faydası olacaktır. Kim Kemer’e bir çivi çakıyorsa Allah ondan razı olsun.”

KEMER’E BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Mağaza görevlisi olarak çalışan Rıdvan Alıç ise “Şimdiye kadar caddemizde hiçbir değişiklik olmamıştı. Her gelen caddeyi boyadı, artık eskimişti. Bu proje çok iyi olacak. Bu caddenin albenisi de artacak. Projenin Kemer’e çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu çalışmalarla Tekirova’dan Beldibi’ne turistler Kemer’i görmeden geçmeyecek. Turist buraya gelince esnafın da yüzü gülecek” dedi.

17 yıldır Kemer’de esnaflık yapan Aydın Sever de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i çalışmalarından dolayı desteklediğini ifade ederek, Kemer turizmi için yapılması gereken bir çalışma olduğunu ve projeden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.