KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ve eski Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hamit Bakırcı, Belediye Başkanı Mustafa Gül ile ilçe merkezindeki bir restoranda görüştü.

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, "KKTC'de başkanımızın namını hep işitmiştik. Ancak tanışmak bir türlü nasip olmamıştı. Buraların reklamını o kadar güzel yapmış ki Rus turizminin adeta başkenti gibi olmuş beldemiz. Biz de buralara gelmişken başarılı belediye başkanımıza bir anı plaketi sunup, bütün Türkiye Cumhuriyeti devleti nezdinde de belediyecilik nezdinde yapmış olduğu katkılar içinde kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Lapta Belediyesi'ne Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından hediye edilen Atatürk heykelinin açılışı ile ilgili soruya cevap veren Avkıran, "Şu anda heykelin konulacağı parkta çalışmalar devam ediyor. Başkanımızın vermiş olduğu Atatürk heykeli KKTC'ye ulaştı. Üzeri örtülü biçimde parkın hazırlanması bekleniyor. Hazırlandığı anda ve monte edildikten sonra belediye başkanımızı da davet edeceğiz Allah'ın izniyle de bizi onurlandırır, şereflendirir ve orada hep birlikte açılışımızı yaparız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Gül de "Bizim için sürpriz oldu. Antalya'da Yörük Şenlikleri var. Kendileri oraya kadar gelmişler ama bizi de ziyaret edip görmek istemişler. Kendilerini Kemer'de görmekten, ağırlamaktan onur duyduk. Çok ortak hareketlerimiz var. Yine de Kemer'de ölümsüzleştirdik, biliyorsunuz bulvarımıza KKTC cumhurbaşkanımızın ismini verdik. Artık Kemer ile Kıbrıs'ın arası hep sıcak olacak" diye konuştu.

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Belediye Başkanı Mustafa Gül'e plaket hediye etti. DHA