Kemer Belediyesi'nin mayıs meclis ayı toplantısı Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda 11 gündem maddesi karara bağlandı. İlk olarak Kemer Belediyesi 2016 yılı mali kesin hesabı kabul edildi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Antalya Valiliği'nin öncülüğünde Moskova'da düzenlenecek olan Büyük Türkiye Festivali'ne Kemer Belediyesi'nin katılımı konusunda geçen ay meclisinde alınan katılma kararı, festivalin haziran ayına ertelenmesi nedeniyle prosedür gereği yeniden gündeme getirildi ve kabul edildi.

VALİ KARALOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Gündem maddesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Bu festivale katılma kararı alan ilk belediye olduk. Antalya Valimiz Münir Karaloğlu bu hassasiyetimizden dolayı bize teşekkür etti. Bizden sonra diğer belediyeler de bu konuda karar almaya başladı. Festivale katılarak Kemer'imizi en iyi şekilde tanıtmaya ve ilçemize daha çok turist gelmesini sağlamaya çalışacağız" dedi.

Kemer Belediyesi'ne yapılacak olan şartsız araç bağışı oybirliğiyle kabul edilirken, belediyede boş bulunan tabip kadrosunda sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin tavan ücret olarak belirlenmesi oybirliğiyle kabul edildi. Yeşil Kemer Spor Kulübü Derneği'nin tahsis süresi uzatımı ile ilgili talep ise Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Meclis gündemine önergeyle getirilen Beycik Mahallesi 115 adadaki imar planı değişikliği de kabul edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1200 Kemerli kadının katıldığı Anıtkabir ziyareti Ak Partili meclis üyelerinin verdiği önergeyle gündeme geldi. Bu konudaki eleştirilerin haksız ve anlamsız olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Anıtkabir'e çok anlamlı bir ziyaret yaptık ve Büyük Önder Atatürk'ün manevi huzurunda çelenk koyma töreni gerçekleştirdik. Bunun nesini eleştiriyorsunuz. 1200 Kemerli kadınla birlikte yaptığımız bu ziyaret, çocuklarıma bırakacağım en büyük miras olacak. Bu konuyu nisan ayı meclisinde neden gündeme getirmediniz? Çünkü o zaman referandum vardı. Oy kaybetmekten korktunuz. Bu ziyareti eleştirenler Atatürk'ten rahatsız olanlardır. 12 Mayıs'ta da yine binden fazla Kemerli anne ile Çanakkale'ye gidiyoruz. Anneler Günü'nde; Çanakkale'de bu vatan uğruna şehit olan kınalı kuzularımızı anacağız. Bundan da onur duyuyoruz" diye konuştu. DHA