Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Depremzede kadınlar ve çocuklar için de özel organizasyon yapıldı.

Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrem Cantürk, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bilici, Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun eşi Fikriye Topaloğlu ile muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve Kemerli kadınlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, depremde hayatını kaybeden kadınlar için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Türk kadınının fedakar, cefakar ve güçlü olduğunun vurgulandığı günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören sona erdi.

Törenin ardından Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi tarafından Göynük Mahallesi'nde bulunan Ünal Aysal Anadolu Lisesi'nin yurt kısmında kadınlara ve çocuklara özel gün düzenlendi. Düzenlenen etkinlik terapist, psikolog ve yoga öğretmenin katılımı ile yapıldı. Psikolog ve terapistler tek tek masaları gezerek depremzede kadın ve çocuklarla görüşürken, yoga eğitmeni ise çeşitli eğitimler verdi. Etkinlikte Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi tarafından depremzedelere yemek ve içecek ikramları yapıldı. Organizasyon içinde Kahramanmaraş'tan gelen müzik eğitmeni 65 yaşındaki Şakir Pat depremzedelere ve etkinliği organize edenlere kısa klarnet dinletisi düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, "Depremzede vatandaşlarımızı ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz ve onlar için elimizden gelen her şeyi yapmaya Kemerliler olarak devam edeceğiz" dedi.

Rutin dışı Kadınlar Günü kutlaması gerçekleştirdiklerini belirten Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ da "Bütün Türkiye'miz üzüntüde, yasta. Bunun için normal yapmamız gereken çelenk sunumumuzu depremzede kadınlarımız için yaptık. Onlar adına saygı duruşunda bulunduk. Rutinlerden sonra da değişik bir şey yapma kararı aldık. Ne yapabilirdik? Kaymakam Bey ile danıştıktan sonra buradaki Ünal Aysal Anadolu Lisesi'ndeki kadınlara ve çocuklara farklı bir program yapabileceğimizi söyledi. Antalya'dan terapist, psikolog ve yoga öğretmeni getirerek onlara çok değişik farklı bir gün yaşamaları için bir an bile olsa acılarını unutmayacaklarını biliyoruz ama hani başka bir şeyle akılları meşgul olsun dedik. Çocuklara çok hediye topladık. Çocuklara çok oyuncak getirdik. Bu konuda Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz yanımızdaydı. Katkı veren herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha