Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Valisi Orhan Tavlı depremden etkilenen illerden tahliye edilerek Muğla'da misafir edilen vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Tavlı, il genelinde 39 bin kişinin misafir edildiğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından yaklaşık 3 bin depremzede Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'ye geldi.  Turgutreis Öğrenci Yurdu'nda misafir edilen depremzedeler ile bir araya gelen Vali Orhan Tavlı, taleplerini dinledi.
Vali Tavlı, "Aziz milletimizin yüce gönlüyle, dayanışma ruhuyla, devletimizin tüm imkânlarıyla yaralarımızı saracağız ve bu zorlu günleri geride bırakacağız. Zorlu süreçte süratle ihtiyaçları gidermeye, yaraları sarmaya çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla vurguladığı gibi gün birlik günü, gün beraberlik günü ve gün birbirimizin elinden tutma ve beraberce doğrulma günü. Rabbim, dirlik ve düzenimize, devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi.

Muğla'da 39 bin kişinin misafir edildiğini belirten Vali Orhan Tavlı, Turgutreis Yurdu'nda 7 gün 24 saat sağlık hizmeti verildiğini, bunun yanı sıra psiko sosyal destekle iş ve meslek danışmanlığının ve sosyal marketin hizmette olduğunu söyledi.
Vali Tavlı, konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen talepleri dinledi, soruları yanıtladı.(DHA)
FOTOĞRAF

Kaynak: dha