Kemer Belediye Başkanı Necati Toplaoğlu, Kemer’de görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısına, Kemer’de gazetecilik yapan Ahmet Yenigün, Murat Kemaneci, Hanım Türk, Halil Öncü ve Tosun Ülge katıldı.

Sıcak bir ortamda geçen basın açıklamasında konuşan Başkan Topaloğlu, gazetecilere, Kemer Belediye Başkanlığı görevini devraldığı günden bugüne kadar yapılanlar hakkında bilgiler verdi.

BORCUMUZU ÖDEMEYE DEVAM EDİYORUZ

Başkanımız Topaloğlu, belediyemize ait borçlarla ilgili, “Belediyeyi 60 milyon 289 bin 610 lira 15 kuruşluk bir borçla devraldık. Şu ana kadar ödenen borcumuz 20 milyon 96 bin 373 lira 99 kuruştur. Bunun yanında 1 buçuk milyon lira ödeyerek 3 tane çöp kamyonu aldık artı 2 milyon 240 bin lira da bir yatırım yaptık. Toplamda 5 ayda yatırımlarla beraber ödenen 24 milyonu buluyor. Her konuda yapılan fuzuli harcamalarda tasarrufa gittik.” diye konuştu.

Kemer’in turizm bölgesi olduğunu hatırlatan Başkanımız Topaloğlu, ilçemizde çöp sıkıntısının olduğunu belirterek, belediyemiz araç filosuna 3 adet FORD markalı çöp kamyonunu dahil ettiklerini ve Türkiye Belediyeler Birliği’nden 1 adet çöp süpürme aracının hibe edildiğini söyledi.

Kemer’in mahallelerindeki sorunlar, yapılan çalışmalar ve yapılacak olan projeler hakkında da bilgiler veren Başkanımız Topaloğlu, “Beldibi mahallemizde imar planları son aşamasına geldi. Bakanımızla iki defa bire bir görüşme gerçekleştirdik. İmar planının onaylanacağını söylediler. Mahallede bulunan Atatürk Parkı’nın tahsisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’ne yazımızı yazdık. Ayrıca Göynük Mahallesi’ndeki izci kampı olarak bilinen yerin tahsisini de istedik. Amacımız, buranın halkımızın rahatça piknik yapabileceği bir yer olmasını sağlamak.” dedi.

GÖYNÜK MAHALLEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Başkanımız Topaloğlu, Göynük Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında da şunları söyledi:

“850 metrelik Atatürk Caddesi’nde (Turizm Caddesi) 42 adet dekoratif aydınlatma direği dikildi. Kurtuluş Caddesi ile Göynük-1 kavşağı arasında kalan 900 metre uzunluğunda 23 metre genişliğinde yol çalışması yapımı kapsamında bin metre yağmur suyu drenaj hattı, bin metre orta refüj çalışması, 4 bin 500 metrekarelik kilitli parke taşı ile kaldırım, 14 bin 400 metrekare asfaltlama çalışması ve bisiklet yolları çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Göynük Fen Lisesi’nin yakınlarında yer alan belediyemize ait 19 dönümlük alanda 1 tane nizami futbol sahası, 2 tane de mini saha projesi çizildi. Meclisten onay alındıktan sonra ihaleye çıkılacaktır. Bu da Kemer’deki spor turizmini daha ileriye taşınmasını sağlayacaktır.”

ARSLANBUCAK’TA PROJELERİMİZİ TEK TEK HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Arslanbucak Mahallesi’nde önemli projelere imza atacaklarının altını çizen Başkanımız Topaloğlu, şu ana kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında basın mensuplarına detaylı bilgiler verdi. Başkanımız Topaloğlu, Arslanbucak Mahallesi’nde Huzurevi projelerinin olduğunu belirterek, “269 ada 2 ve 7 parselde yer alan 4 bin 319 metrekare alanlı taşınamaz üzerinde 50 yatak kapasiteli huzurevi – yaşlı bakım evi projesi tamamlanmıştır. İlerleyen günlerde ya yatırımcı ya da belediye olarak biz bunun ihalesine çıkacağız. Ayrıca engelsiz yaşam evi projemiz var. Mülkiyeti belediyemize ait 436 adet 3 parsel sayılı 2 bin 93 metrekare alanlı taşınmaz üzerinde engelsiz yaşam evi projeleri tamamlanmış olup 2020 yılı yatırım programına alınmıştır. 245 ada 1 parsel üzerinde yüzme havuzu, kadın ve erkek spor salonları, kafeterya, idari amaçlı ofis ve salonlardan oluşan sosyal tesisimizin çalışmaları devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

KINDIL ÇEŞMEYİ HALKIMIZA KAZANDIRDIK

Başkanımız Topaloğlu, Kemer’in yıllardır kanayan yaralarından olan mesire alanı sorunu olduğunu ve bu kapsamda en kısa sürede Kemer Belediyesi Kındıl Çeşme piknik alanı ve halk plajını vatandaşların hizmetine sunduklarını vurgulayarak “Kındılçeşmenin önceki halini anlatmamıza gerek yok. Atıl bir vaziyetteydi. Belediyemize ait bu alanın içerisinde gerekli çalışmaları yaptık. Burada belediyemize ait 1 tane büfe, otopark, piknik masalarımız, gölgeliklerimiz, şezlonglarımız, tuvaletler soyunma odası ve duş kabinleri inşa ettik. Çalışmalar sonucunda halkımızın rahatlıkla piknik yapıp denize girebilecekleri bir alan oluşturduk. Bize gelen geri dönüşler çok olumlu. Halkımıza hizmet ettikçe biz de mutlu oluyoruz.” şeklinde konuştu.

EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Kendisinin de emekli öğretmen olduğunu hatırlatan Başkanımız Topaloğlu, eğitime büyük önem verdiklerini kaydetti.

Eğitim ile ilgili yaptıkları çalışmalar kapsamında ilçe genelinde bulunan bazı okulların iç ve dış cephe boyaları, tamir ve tadilat işlerinin belediyemiz tarafından yapıldığını aktardı. 
Başkanımız Topaloğlu, “Geleceğimiz anahtarı olan öğrencilerimizin daha iyi ve kaliteli ortamlarda eğitim alabilmesi için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Okullarımızın eksik olan ihtiyaçlarını tamamlayarak yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanmalarını sağlıyoruz. Orta Öğretime kadar olan yaklaşık 6 bin öğrencinin kırtasiye malzemelerini belediye olarak biz üstleniyoruz. Bütün lise öğrencilerini ücretsiz olarak biz taşıyacağız. Üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sağlayacağız. Ayrıca Arslanbucak Mahallemizdeki Mustafa Rüştü Tuncer Okulunun orta okul kısmını eski Güven Koleji’ne taşıyacağız. Bu sayede İlkokul biraz rahatlamış olacak. Eski Güven Koleji’nde de tamir ve tadilat işleri devam ediyor. Öte yandan belediyemiz Tekirova Hizmet Binasını kreş ve anaokuluna çevirerek eğitime kazandıracağız.” dedi.

Başkanımız Topaloğlu, Çamyuva ve Tekirova mahallelerinde de Belediyemizin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler aktardı.

Başkanımız Topaloğlu, basın toplantısının ardından gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.