Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) flüt sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları, 2023 yılında 'yılın sanatçısı' seçildi.

Uluslararası Şehirler Derneği, geleneksel hale getirdiği, 'Yılın sanatçısı' ödülünü bu yıl ADSO flüt sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları'na vermeyi uygun buldu. Ödül töreni Konyaaltı ilçesindeki bir otelde gerçekleşti. Törene dernek yönetici ve üyeleri, birçok sanatçı ve sanatsever katıldı.

Dernek başkanı Bülent Yüksel, ülkemizi ve Antalya'yı uluslararası arenada sanatıyla temsil eden Doç. Lelya Bayramoğulları'na övgüler yağdırdı, "Sanatçımız ayrıca öncü bir müzik eğitmenidir. Nefesiyle dünyaya ezgiler saçıyor. Yılın ödülünü kendisine takdim etmenin mutluluğunu bugün hep birlikte yaşıyoruz" dedi. Yüksel, Bayramoğulları'na başarıları diledi.

Doç. Lelya Bayramoğulları da konuşmasında sanatı ile ilgili çalışmalarını ve projelerini anlattı. Yılın Sanatçısı ödülünü alan Bayramoğulları, "Müzik ruhun gıdasıdır. Müziksiz yaşam olmaz. Müzik dünya ülkelerini kaynaştırıyor, barışa katkıda bulunuyor, kültürler arasında köprü oluyor" dedi ve ödüle layık görülüldüğü için dernek yönetimine teşekkür etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha