Diyarbakır Polis Okulu'nda polis memuru olarak çalışan Hasan Erol öncülüğünde sosyal medyada haberleşen Kayseri Hava İndirme Tugayı Destek Hizmetleri Ulaştırma Takımı Komutanlığı'nda görev yapan tertipler, Kemer'de bir araya geldi. 33 yıl sonra buluşan asker arkadaşları adına konuşan Hasan Erol, birlik ve beraberlik amacıyla buluştuklarını belirterek, arkadaşlarıyla eski günleri yad ettiklerini aktardı.

Yıllar sonra ilk defa bir araya geldiklerini kaydeden Erol, "Bu buluşmayı gelenek haline getireceğiz. Kayseri Hava İndirme Tugayı Destek Hizmetleri Ulaştırma Takımı Komutanlığı, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede üstün hizmet madalyası alan birlik. Burada askerlik yaptığımız için gurur duyuyoruz" dedi.

Askerlik yaptıkları ilk günkü heyecanı tekrar yaşadıklarını anlatan Erol, "15 Temmuz hain darbe girişimi ve 18 Aralık 2016'da Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde halk otobüsüne yapılan bombalı terör saldırısı bizim buluşmamızda etken oldu. Gerek terör olayları gerekse Türkiye'nin milli iradesine yapılacak her türlü darbe girişimine her yaşta karşı duracağımızı belirtirim" diye konuştu.

Özel bir şirkette tır şoförlüğü yapan Murat Yılmaz da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara Polatlı İlçesi'ndeki topçu okulundan asker araçlarının dışarı çıktığını gördüklerini ve araçları engellemek için lastiklerinin havasını indirdiklerini kaydetti.

Asker arkadaşları eski günleri yad etmek için tekrar içtima alıp tekmil verdi, mıntıka temizliği yaptı. İçtima sırasında kendi arasında konuşan asker arkadaşlarına kızan Erol, arkadaşlarına ceza olarak istikamet verip koşturdu. DHA