Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Güneydoğu Anadolu bölgesinin birçok kısmını etkileyen depremin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yaptığı hizmetleri inceledi.GAZİANTEP (İGFA) - Yaşam alanının kısa sürede aktifleştiği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, AFAD ve TOKİ ortaklığında Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde kurulan konteynır kentinde incelemeler yapan Emine Erdoğan, depremzedelerin ilçelerde temel ihtiyaçlarını karşılayabildiği Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan sosyal market, giyim market çadırı, kadın kuaförü, erkek berberi alanlarını ziyaret etti.

Ziyaretin sonrasında Erdoğan, depremzede vatandaşlarla çocuklara deprem sonrası psikolojik destek vermek için konteynır kentte kurulan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi ve GASMEK çadırlarını ziyaret etti. Çocukların kentteki aktivitelerine katılarak top oynadı.

Bilim ve teknoloji çadırı, gezici kütüphane, hayvan tedavi ve kurtarma merkezi, psikososyal destek birimini ziyaretinin ardından Gaziantep Büyükşehir tarafından deprem bölgesinde kurulan psikososyal destek görevlilerine verilen eğitim programına katıldı.

Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde incelemelerde bulunan Erdoğan depremzede ailelerle bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulunup sohbet etti.

Emine Erdoğan’a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül eşlik etti.

Kaynak: igf