Kaş'taki Vergi Haftası kutlamaları Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Kaş Mal Müdürü İsmail Rüştü Saka, Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Kaş Temsilcisi Mehmet Kocabaş, Kaş Mal Müdürlüğü Gelir Uzmanı Mehmet Seçmen, Kaş Turizm Bürosu Temsilcisi Mustafa Aydın, Mal Müdürlüğü çalışanları ve serbest muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenk kondu. 

Törenin ardından Kaymakam Bilhan Bayar'a ziyaret yapıldı. Kaş Mal Müdürü İsmail Rüştü Saka, "İlçemizde 5 bin 131 vergi mükellefimiz var. Bunların 1800'ü gerçek usulde vergi mükellefi, 550'si şirket ve geri kalanı gayrimenkul sermaye iradı ve basit usul mükellefleri. Az sayıda personelle vatandaşımızın devletine karşı en önemli görevlerinden biri olan vergilerini toplamaya çalışıyoruz" dedi.

Kaymakam Bilgihan Bayar da "Bu haftanın vatandaşı bilgilendirme, bilinçlendirme, devletine karşı görevini yerine getirme haftası olmasını diliyorum. Devletin bu konudaki gönüllü yardımcıları da muhasebecilerdir. Muhasebecilerimizin iki görevi var. Birincisi mükelleflerinin haklarını korumak, ikincisi de devletin düzenli vergi toplamasına aracılık etmek" diye konuştu.

Heyet ardından Belediye Başkanı Halil Kocaer'i ziyaret etti. Kocaer, "Vatandaşlık görevinin en önemlisi kazancının bir kısmını devlete vergi olarak vermektir. Bu vergilerle hizmet gelir. Memleket yücelir. Arzu edilen hizmetler gelir" dedi. DHA