Bu yıl 41'ncisi kutlanacak Turizm Haftası, Türkiye'nin en önemli alternatif turizm merkezi Kaş'ta farklı etkinliklerle kutlanacak. 20 Nisan günü start alacak etkinliklerde Kaş girişinden Cumhuriyet Alanı'na kadar sürecek turizm yürüyüşü yapılacak. Ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak. Halk oyunları gösterileri ve sergilerin açılacağı kutlamalarda denize ilk tekne indirilecek. Cumhuriyet Alanı'nda keşkek dövülecek ve mahalli sanatçılar konser verecek.

21 Nisan'da Kaş'ın önemli doğa turizmi merkezlerinden İslamlar ve Üzümlü mahallerine gezi düzenlenecek. Üzümlü Mahallesi'nde halk oyunları gösterileri yapılacak. Aynı gün akşam Kalkan Mahallesi'nde turizm kortej yürüyüşü düzenlenecek. 22 Nisan'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Patara Antik Su Yolu Yürüyüşü yapılacak. Yürüyüş Patara Antik Kenti'ne su getiren tarihi su yolunun Delik Kemer Mevkii'nde başlayacak. 13 kilometre sürecek olan yürüyüşte Yörük göçü canlandırılacak. Patara Yörükleri Halk Oyunları Ekibi gösteriler yapacak. Yürüyüş Patara Mahallesi Meydanı'nda sona erecek. Etkinlikler kapsamında aynı gün akşam Kaş Amfi Tiyatro'da Prof. Dr. Fahri Işık 'Likyalılar ve Milyaslılar' konulu konferans verecek.

Kaymakam Bilgihan Bayar, "Kaş dünyanın ve Türkiye'nin çok önemli bir alternatif turizm merkezi. Bu yılki Turizm Haftası etkinlikleri sayın Valimiz Münir Karaloğlu'nun katılımıyla Kaş'ta yapılacak. Etkinliklerde yöresel zenginliklerimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Düzenleyeceğimiz etkinliklerle Kaş'ın tanıtımını yapmak istiyoruz" dedi. DHA