Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Serik ve tarihi Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin 93'Üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mart 1930 tarihinde Antalya gezisi sırasında Serik'e ve Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma ile başladı. Kaymakam Cemal Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İkinci program Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapıldı. Aspendos'taki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakam Cemal Şahin, konuşma yaptı. Şahin, "Cumhuriyetin ilanından sonra yurt gezilerine büyük önem veren Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mart 1930'da Antalya'ya yaptığı ziyaret halkta büyük bir heyecan uyandırmış, 'Antalya halkı size candan saygı ve sevgilerini sunar' pankartları ile karşılanmıştır. Atatürk ziyareti sırasında gördüğü güzelliklerden etkilenerek 'Hiç şüphesi yok ki Antalya dünyanın en güzel yeridir' sözüyle şehri onurlandırmıştır. Atatürk'ün dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya için kullandığı bu sözler onun ileriyi gören devlet adamı olma vasfını bir kez daha kanıtlamıştır. Ulu Önder, Antalya ziyareti kapsamında Aspendos Antik Tiyatrosu'nu ziyaret ederken tiyatronun derhal onarılarak ziyarete açılması için direktifler vermiştir" dedi.

Etkinlikte öğrenciler şiir okudu, oratoryo gösterisi yaptı. Programda Atatürk'ün Serik'e gelişiyle ilgili okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Cemal Hikmet Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Erdoğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Yıldırım verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha