Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ayşe Hafsa Sultan Yurdunda misafir edilen depremzede minikler ile Manisa Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde öğrenim gören çocuklar için ‘Hacivat-Karagöz’ adlı tiyatro oyununu sahneledi.MANİSA (İGFA) -  Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ayşe Hafsa Sultan Yurdunda misafir edilen depremzede minikler ile Manisa Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde öğrenim gören çocuklar için ‘Hacivat-Karagöz’ adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Ayşe Hafsa Sultan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda sahnelenen oyunda miniklerin eğlencesine Yurt Müdürü Ebru Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, öğretmenler ve aileler de ortak oldu. Türk tiyatrosunun geleneksel gölge oyununu sahneye yansıtan Şehir Tiyatrosu oyuncuları, çocuklara eğlenceli ve kahkaha dolu bir gün yaşattı.

Oyuncuların performansıyla mutluluk yaşayan minikler, kahkaha ile izledikleri oyunla moral depoladı.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri merkez üssü olan depremlerin yaralarının sarılması noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, Manisa’da ağırlanan afetzede miniklere moral aşılamak amacıyla ‘Hacivat-Karagöz’ oyununu sahnelemekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Şengöz, deprem felaketinde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa, geride kalanlara sabır dileklerini iletti. Ayşe Hafsa Sultan Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ebru Öztürk de, Şehir Tiyatrosu oyuncularına teşekkür etti.

Kaynak: igf