Ormanya’dan sonra ikinci KO-MEK Sepeti mağazası Darıca Millet Bahçesi’nde hizmete girdiKOCAELİ (İGFA) - Pazar yeri uygulamasını hayata geçiren ve bu bağlamda ilk satış mağazasını geçtiğimiz yıl Anneler Günü’nde Ormanya’da hizmete açan KO-MEK Sepeti, ikinci satış mağazası ile Darıca Millet Bahçesi’nde faaliyete başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu internet satış platformu olan ve büyük ilgi gören KO-MEK Sepeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Darıca mağazasını Darıca Millet Bahçesi’nde açtı.

Üreten kadın kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunarak ekonomilerine katkı sağlamayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), e-ticaret sitesi olan komeksepeti.com adresini kurarak bir ilki gerçekleştirmişti. Pazar ağını genişleterek ilk satış mağazasını geçtiğimiz yıl Anneler Günü’nde Ormanya’da hizmete açan KO-MEK Sepeti, bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Darıca mağazasını açarak, KO-MEK kurslarında üretilen el emeği eserleri Gebze bölgesinde yaşayan vatandaşların ayağına getirdi.

YAKLAŞIK 2 BİN ÜRÜN SATIŞA SUNULDU

Darıca Millet Bahçesi 2. etapta hobbit evlerine yakın bir noktada inşa edilen KO-MEK Sepeti Darıca mağazası, ilk etapta 98 üreticinin 145 ayrı çeşitte olan yaklaşık 2 bin ürünüyle satışa başladı. Mağazada dekorasyon, ev ve yaşam, oyuncak, takı ve aksesuar ürünlerinin yanı sıra Sekapark A.Ş.’nin tıbbi aromatik bitkileri ve İzmit pişmaniyesi de satışa sunuluyor.

Kaynak: igf