Kaş Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da yapılan il birinciliğinde 16 okul içinde şampiyon olarak bölge finaline katılmaya hak kazandı. Ankara'da yapılan bölge finalinde Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Çankırı, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kastamonu ve Antalya il birincileri yarıştı. Yıldızlar dalındaki yarışmada Atatürk Ortaokulu 'Al Yazma Zeybeği', 'Bas Bas Zeybeği', 'Gökte Yıldız Ellidir', 'Dirmilcik', 'Kezban Yenge' ve 'Tahtalıkta Kalbır Var' adlı 6 oyun sergiledi. Ankara Doktur Yaşar-Sevim Cebeci Spor Salonu'nda yapılan yarışmada Atatürk Ortaokulu'nun 16 kişilik ekibi jüriden 87.90 puan alarak bölge birincisi oldu.

Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı. Şampiyon öğrenciler kupa ve madalyalarını federasyon yetkililerinden aldı.

Ekibin çalıştırıcısı turizmci ve usta öğretici Mehmet İzat, "Öğrencilerim büyük bir başarıya imza attı. Önce Antalya birincisi, daha sonra bölge birincisi oldular. Türkiye Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanacağız. Kaş'a il birinciliği ve bölge birinciliği kupalarından sonra, Türkiye birinciliği kupasını getireceğiz" dedi. DHA