Ak Parti Kaş İlçe Başkanlığı tarafından 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Tahir Özdeş, Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları başkanları ile mahalle temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Milletvekili Atay Uslu, "Bu referandumda yapılacak oylama Ak Parti'nin oylaması, oylanması değil. Bu bir halk oylaması. Neyi oyluyoruz? Bir hükümet sistemini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni, yeni bir anayasayı oyluyoruz. Sahaya gidip bunu anlatacağız. Hiçbir ayırım yapmadan, her partinin üyelerine bunu anlatacağız. Ama şunu hiç unutmayacağız. 'Evet' diyenler de, 'hayır' diyenler de bu ülkenin insanı. Ayrımsız bizim vatandaşımız. Güçlü bir Türkiye için, zengin bir Türkiye için, istikrarlı bir Türkiye için 'evet' diyoruz. 'Evet' çıkması için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Uslu, CHP tabanına da konuyu çok iyi anlatmak gerektiğini vurguladı. Sistemin adının 'Başkanlık' değil 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' olduğunu kaydeden Uslu, "Bugün içinde bulunduğumuz sisteme 'parlamenter sistem' deniyor. Hayır bugün parlamenter sistem yok. Ne olduğu belli değil. Parlamenter sistem mi, cumhurbaşkanlığı sistemi mi, başkanlık mı bu belli değil. Karıştırılmış durumda, zaten 1982 Anayasası 18 kez değiştirildi. Yeni bir sisteme geçip, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Amacımız bu. Yoksa tek adamlık sistemi değil" diye konuştu. DHA