Kaş HEM Müdürlüğü'nün proje ortağı olduğu, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Avrupa Birliği projesi olan Gelecek Güzel Gelecek Projesi'nin eğitim toplantısı, Polonya'nın Krakow şehrinde yapıldı. 1 hafta süren proje çalışmasına, proje sorumlusu Kaş HEM Müdürü Mustafa Öztürk, Müdür Yardımcısı Fahri Taşkıran ve sınıf öğretmeni Aydın Duman katıldı. Projede, Kaşlı eğitimcilerin yanında ev sahibi Polonya, İspanya ve Portekiz'den eğitimciler yer aldı.

Kaş proje ekibi burada 1 hafta boyunca eğitim koçluğu kursuna katıldı. Krakow şehrindeki eğitim kurumlarını ziyaret ederek, Polonya'daki eğitim sistemi ve mesleki yönlendirme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Özellikle eğitim koçluğu alanında gözlem ve inceleme yapan ekip, mesleki seminerlere de katıldı.

HEM Müdürü Mustafa Öztürk, "Eğitim koçluğu her insanın içindeki keşfedilmemiş yetenek hazinesini ortaya çıkarmadır. Bu hazineden bütünüyle yararlanan insan sayısı ne yazık ki azdır. Bunun nedeni bu hazinenin farkına varamayışımız veya onu geliştirmek için gerekli bilgiye sahip olmayışımızdır. Eğitim koçluğu 'her insan farklı bir dünyadır' felsefesinden yola çıkar. Farklı eğitim programları ve organizasyonlarla bu zenginliğin, insanın keşfedilmemiş yeteneklerinin keşfedilmesine yardımcı olur. Bireylere yol gösterir. Proje çalışmalarında bu konuda bilgi ve tecrübe edindik" dedi.

Polonya'nın eğitim sistemini gördüklerini ve Türk eğitim sistemiyle karşılaştırmalarda bulunduklarını anlatan Öztürk, "Polonya'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezdik. Polonya kültürünü, yaşamını tanımaya çalıştık. Burada edindiğimiz bilgileri, tecrübeleri Kaş'taki meslektaşlarımızla paylaşıp, uygulama çalışmaları yapacağız. Kursta ve eğitim çalışmalarında en önemlisi kendimizi tanıma, kişisel gelişimimiz için çok faydalı oldu" diye konuştu. DHA