Uslu, çok sayıda ulusal televizyon kanalının haber muhabiri ile birlikte Kaş’ta seraları gezdi, üretimi yerinde gördü. 

KİMYASAL MÜCADELE YERİNE BİYOLOJİK MÜCADELE

Seraların içinde yaş sebze üretiminin her aşamasını habercilere anlatan Uslu, "Çiftçimiz artık bilinçli üretim yapıyor. Ürünlerimiz hormonsuz ve ilaçsız. Akıllı arılar, faydalı böcekler ile seralarda doğal üretim yapılmakta." dedi.

TARIMDA “AKILLI ARI”, "YARARLI BÖCEK" DÖNEMİ

Serada üretilen sebzelerde kalıntı bırakan, zararlı ilaç kullanılmadığını belirten Uslu, "Antalya'mızda bilinçli çiftçi, akıllı arı, yararlı böcek üçlüsü ile güvenli üretim yapılıyor. Kimyasal mücadele yerine organik mücadele ile üretim yapılıyor. Antalya’mızda ve tüm seralarda artık akıllı arılar ve yararlı böcekler kullanılıyor.


MÜFETTİŞ ARILAR VE BÖCEKLER GÖREV BAŞINDA

Arılar ve böcekler adeta tüketici adına, devlet adına ve tarım bakanlığı adına müfettişlik görevi yapıyorlar. Serada kimyasal ilaç kullanıldığı zaman bu arılar ve böcekler ölür. Bu sebeble de seralarda arı ve böcekleri çalıştıran çiftçi, kesinlikle kimyasal ilaç kullanamaz.” diye konuştu.

İSPATLAMAYA HAZIRIZ

Çiftçiler ise, tarımsal üretimdeki yanlış algıların tarım sektörüne zarar verdiğini belirterek, “Bilinçli, doğal ve sağlıklı üretim yapıyoruz. Doğruyu her zaman anlatmaya, göstermeye ve ispatlamaya hazırız.” dedi.

Söyleşi ve haber çalışmasının ardından Atay Uslu ve haberciler, çiftçilerle beraber sera içinde kahvaltı yaparken dalından taze taze domates, biber ve salatalık toplayarak yediler. B. İnanç KUTLU