Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi personeli, gönüllü ve kursiyerlerden oluşan ekipler depremzedeler için çalışmalar yapıyor.
Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz'in ilkokul, ortaokul ve lise müdürleri ile sık sık toplantılar yaptığı, çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde de bütün eğitim kurumlarında depremin ilk günlerinden itibaren toplanan yardım malzemelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildiği kaydedildi. Serik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde ise kursiyerler ve usta öğreticiler tarafından depremzede vatandaşlar için kıyafet, gecelik, çocuk giysileri gibi giyim eşyaları üretimi yapılıyor. Serik HEM kursunda depremzedeler için üretilen elbiselerin Serik AFAD Destek Merkezi'ne teslim edildiği belirtildi.
Serik'teki okul müdürleri ve 40'ı aşkın rehber öğretmenden oluşan ekipler ise alan taraması yapıyor. Ekipler otellerde, yurtlarda, evlerde konaklayan deprem mağduru aileleri ziyaret edip, verileri toplayarak öğrencilerin okullarıyla ilgili çalışmaları da sürdürüyor.
Önümüzdeki yıldan itibaren fen lisesi olarak hizmet verecek olan Serik Anadolu Lisesi ile İmam Hatip Lisesi pansiyonlarında ise Serik'e gelen depremde vatandaşlar için günlük sıcak yemek üretimi devam ediyor. Oteller ve yurtlar gibi depremzede vatandaşların toplu kaldıkları yerlerde önümüzdeki süreçte okul öncesi eğitim yuvaları, dersliklerin açılarak okul öncesi öğrencilere eğitimler verilmesi planlanıyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha